На 14-ти май 2019 г., вторник, в София се проведе

...
На 14-ти май 2019 г., вторник, в София се проведе
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Филип Морис Интернешънъл се срещна с медиите България

На 14-ти май 2019 година, вторник, в София се организира среща с представители на медиите, на която участваха Андре Каланцопулос, Главен изпълнителен шеф на Филип Морис Интернешънъл (ФМИ), Мариан Залцман, Старши вицепрезидент световни връзки на компанията, Христос Харпантидис, Управляващ шеф за Югоизточна Европа и Джордж Маргонис, Генерален управител на Филип Морис България.
Противно на общото мнение, никотинът не съставлява подбуда за развиване на болесттите, свързани с пушенето. Проблемът се крие в някои от токсините, които се съдържат в дима и които се образуват при горене на тютюна. Това е повода артикул, при който горенето е отстранено, да има капацитета да докара до усъвършенстване на публичното здраве. Бездимната опция на цигарите, основана от Филип Морис Интернешънъл, към този момент се употребява от над 7 милиона изцяло минали на нея пълнолетни някогашни пушачи в 47 страни по света.



Следващата огромна стъпка е да убедим оставащите 1.1 милиард пълнолетни пушачи, че за тях има по-добър избор от това да продължат да пушат. Господин Каланцопулос съобщи, че би трябвало да спре дебатът по тази причина дали да съществува по-добрата опция на цигарите. Основният въпрос е по какъв начин да окуражим тези, които в противоположен случай биха траяли да пушат, да преминат на тях и по какъв начин най-добре да осъществяваме правила, които да държат младежите и непушачите надалеч от всевъзможни артикули, съдържащи никотин и тютюн. Технологиите и науката през днешния ден дават опция за действително усъвършенстване в региона на публичното здраве, само че това постанова огромна смяна в метода, по който възприемаме тематиките, свързани с тютюн и никотин.
„ Надявам се, че регулаторите по целия свят, дружно с Неправителствени организации, организациите за запазване на публичното здраве и други, ще стартират да основават правила, които да допринесат за положителна смяна в полза на хората, които пушат, на околните им и на публичното здраве като цяло ", сподели Господин Каланцопулос. „ Бездимните артикули имат голям капацитет за публичното здраве. Важно е този капацитет да бъде потвърден посредством съществени научни проучвания и пълнолетните пушачи да получат точна информация, която да им даде вярната причина да се откажат от цигарите вечно. "


ФМИ стартира световна самодейност, наречена #UnsmokeYourWorld (UYW), която има за цел да започва спор и да увеличи информираността за по-добрите други възможности, които имаме разполагаем благодарение на науката и нововъведенията. Мариан Залцман, Старши вицепрезидент корпоративни връзки, разгласи по време на срещата, че с тази самодейност „ ФМИ цели да отключи желанието у хората за разговор. За триумфа на самодейността е основно да включим в диалога всички - пушачите, техните близки, регулаторните органи. В Unsmoke става дума за шерване, за това какво искаш да кажеш на индивида до теб ", сподели Мариан Залцман.
Господин Каланцопулос показа, че 70% от хората, закупили IQOS, не се връщат назад към цигарите и това е обещаващо. „ Ние би трябвало постоянно да се връщаме при хората, да приказваме с тях още веднъж и още веднъж, с цел да им помогнем да отстранен дима от живота си вечно, което е една от задачите на UnsmokeYourWorld. "
Господин Христос Харпантидис, Управляващ шеф за Югоизточна Европа, разяснява огромната промяна, през която компанията минава. Той даде образец с гръцкия клон на Филип Морис, Папастратос, който спря да създава цигари след 88 години. Сега компанията се смята за „ 90 годишен старт-ъп ", който минава през голяма вътрешна и външна промяна. Господин Харпантидис показа, че „ хората вътре и отвън компанията одобриха и поддържаха задачата за бъдеще без пушек, като нашите чиновници са нашите най-силни посланици. "
Джордж Маргонис, Генерален управител на Филип Морис България, показа, че ползвателите на IQOS в България са повече от 150 000. Добра наклонност е и навлизането на от ден на ден компании в новата категория. Тези обстоятелства демонстрират очевидното - пушачите имат интерес да преминат на по-добра опция от цигарите, като по този метод се основава нова категория артикули, съдържащи никотин.
Господин Маргонис даде информация и за бъдещите капиталови планове на компанията в България. ФМИ възнамерява тази година да открие нов център за обслужване на клиенти в партньорство с доставчика на услуги Консентрикс. Центърът ще подкрепя обслужването на нашите клиенти в Европейски Съюз и растежа на бизнеса ни в района. Стартирането на центъра за обслужване на клиенти в България се възнамерява за третото тримесечие на 2019 година и в началото ще обслужва клиентите у нас благодарение на 100 чиновници, като има опция този брой да бъде подсилен в идната една година.


Посещението на управлението на ФМИ в България беше обвързвано с присъединяване им в Пленарната сесия на форума за нововъведения и технологии Webit Europe 2019. Господин Каланцопулос изнесе тирада, отдадена на задачата на компанията да отстрани дима. „ Подобна радикална смяна няма да се случи за един ден. За Филип Морис тя изисква цялостна смяна на целия бизнес модел. На процедура се трансформираме в компания, чийто мотор са технологиите и електрониката, като ние променяме бизнеса си радикално. Не знам за различен бизнес, който е предприемал сходна промяна ", съобщи Каланцопулос по време на събитието.
Над 80% от разноските на компанията са ориентирани към научноизследователска и развойна активност обвързвана с бездимните произведения. „ Това не е маркетингов трик, а същински ангажимент за смяна ", добави Изпълнителният шеф на интернационалната компания.
Преди две седмици Американската организация по храни и медикаменти (FDA) разреши на Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) да продава системата за нагряване на тютюн IQOS в Съединени американски щати. Това основно решение е разследване от обстойна и сериозна оценка на заявката на компанията за позволение за продажба на ново тютюнево произведение, траяла две години. ФМИ внесе за разглеждане обстойна научна документи в поддръжка на своето заявление за позволение за продажба, като това се случи редом с подаденото заявление IQOS да бъде категоризиран като тютюнев артикул с модифициран риск, което към момента се преглежда от организацията.
„ Скорошното решение на Американската организация по храни и медикаменти да разреши продажбата на IQOS в Съединени американски щати, вторият максимален пазар в света, е основно за ФМИ, само че пред нас има дълъг път. Днес близо 7.3 млниона пълнолетни пушачи по света стопираха да пушат и минаха на нашата система за нагряване на тютюн. Това е същински прогрес, само че напъните ни би трябвало да продължат. Нашата цел е до 2025 година 30% от актуалните пълнолетни пушачи, които не желаят да се откажат, да преминат на по-добри други възможности ", добави господин Каланцопулос.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР