На 14-ти и 15-ти февруари 2020 г. д-р Дженгиз Чабукоглу,

...
На 14-ти и 15-ти февруари 2020 г. д-р Дженгиз Чабукоглу,
Коментари Харесай

Безплатни консултации за деца с ортопедични проблеми с топ специалист от чужбина

На 14-ти и 15-ти февруари 2020 година доктор Дженгиз Чабукоглу, водещ експерт по ортопедия и травматология от Университетска болница OKAN в Турция, ще съветва гратис пациенти в София. Д-р Чабукоглу е дълготраен експерт в лекуването на болести на опорно-двигателния уред, прочут с триумфите си при лекуване на педиатрични пациенти. Той идва у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите лечебни заведения и експерти от целия свят.
Д-р Дженгиз Чабукоглу реализира впечатляващи резултати при лекуване на дребни пациенти с вродени деформации на горни и долни крака, в това число и тежки случаи, при които консервативните способи постоянно се оказват безсилни. Еквиноварус е измежду най-често срещаните от тях – съставлява деформиране на стъпалото и костната конструкция, по тази причина се назовава още „ погрешно ходило “. Среща се приблизително при 1 на 1000 новородени, а аргументите за пораждане на това положение към този момент не са изяснени.
Специалистът работи сполучливо и при случаи на тибиална хемимелия (когато тибиалната кост е скъсена или изцяло липсва), артрогрипоза мултиплекс (ставни контрактури), дисплазия на тазобедрената става, слагане на ортопедични протези и импланти.
Лечението на спастичност при деца с церебрална парализа е една от сферите, в които доктор Дженгиз Чабукоглу реализира сполучливи резултати. С церебрална парализа се раждат приблизително 2 до 3% от всички новородени и до 15% от прибързано родените бебета. Малките пациенти с тази диагноза имат доста проблеми, измежду които нарушавания в двигателното развиване, проблеми с речта, сковаване на крайниците, което попречва естествените придвижвания и става спънка в ежедневния живот. Без лекуване контрактурите и деформациите се задълбочават. За страдание, способ за дефинитивно изцеление на това положение към този момент не е прочут, само че при огромна част от пациентите е допустимо доста усъвършенстване благодарение на хирургична интервенция за възстановяване функционалността на крайниците и следваща физиотерапия. Хирургична интервенция нормално се прави при пациенти с ДЦП над 5-годишна възраст, а задачата е възстановяване на положението им до степен да могат да посрещат главните си потребности. За постигането на сполучлив резултат, такова лекуване се дава от клиники, които разполагат с умел екип от педиатри, детски невролози, детски ортопеди и експерти по физикална терапия. Резултатът е според от положението на всеки съответен пациент.
За безвъзмездна консултация с доктор Дженгиз Чабукоглу в София на 14-ти и 15-ти февруари е належащо авансово записване на телефоните на „ Медикъл Караджъ “: 0878 500 940 или 0879 977 402.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР