На 14-ти, 15-ти и 16-ти юли тази година ще се

...
На 14-ти, 15-ти и 16-ти юли тази година ще се
Коментари Харесай

Рали Твърдица-Елена на живо в mobile.bg

На 14-ти, 15-ти и 16-ти юли тази година ще се извършено 13 - тото Рали "Твърдица-Елена 2017 ". Състезанието, което предходната година получи несъмнено и изцяло справедливо най-вече точки в оценката си от всички ралита в България и в последните години се утвърди като пример за българския авто спорт, още веднъж ще посрещне хилядите посетители на едноименните балкански градове и най-верните последователи – почитателите на този атрактивен спорт край трасетата на Елено-Твърдишкия балкан.

Ралито, което за първи път бе проведено и извършено преди тринадесет години от няколко души, окрилени от ентусиазма на непоправими родолюбци и на което малко на брой „ одобрени експерти “ и публицисти (изявяващи се като набедени статистици в този спорт) не даваха и две години бъдеще, към този момент е одобрено спортно мероприятие, на което от дълго време му наподобява да се окичи напълно публично с европейския формат от калибъра на кръг от купа или даже Европейски шампионат по рали.

Тази година Рали “Твърдица-Елена” е трети кръг от календара на БФАС, което по традиция се организира през най-хубавия сезон на годината – лятото. Дължината на ралито е 295 км, от които 125 км са спортни и са разграничени на 9 скоростни стадия. И тази година надпреварата ще се организира публично в три дни. В петък, 14-ти юли от 20:00 ч. на площад Свобода в гр. Твърдица ще бъде даден параден старт от подиума на спортната арка и под светлините на фойерверките и аплодисментите на публиката.

В събота, 15-ти юли следва административен и механически обзор, след които ралито ще започва в действителност с прекосяването на скоростните стадии "Твърдица " (20 км) и "Боров дол " (7 км), а перлата в короната е супер специфичният стадий в самия център на град Твърдица. През втория спортен ден неделя, 16-ти юли на водачите следва да преминат съвсем 100 спортни км през Елено-Твърдишкия балкан, почтени за издание на международния рали шампионат, с цел да стигнат още веднъж до подиума на формалната арка, където призьорите ще отворят бутилките с пенливо шампанско!

Но на първо място това следва: Сутринта в неделя, 16-ти юли съдебна експертиза 4 - "Чумерна ", ще бъде като утринна гимнастика за екипажите, следвана от доста сериозния съдебна експертиза "Буйновци " (19.90 км.), с цел да се стигне до спринтовите две прекосявания на безусловно новия за ралито стадий "Лазарци " с дължина от близо 7 км. Преминаванията са разграничени с време за обслужване в изнесена сервизна зона. След което глътката отдих за рали кервана - едночасово прегрупиране в центъра на гр.

Елена, където състезатели и фенове ще бъдат едно цяло! След почивката в Елена водачите ще влязат безусловно в „ устата на лъва “ с съвсем 30 километровия "Елена-Твърдица " и след сервизна зона за край ще карат по този начин наречения "Power stage " съдебна експертиза "Предела " 24 км, което е 100 процентово втурване към Твърдица.

Тази година упоритостите са да бъдат излъчени директно Церемониалния старт в петък,14-ти юли от 20.00 часа. На идващия ден събота, 15-ти от 19.00 часа следва непосредствено и лъчение от специфичния стадий, който ще се организира безусловно в самия център на града. В неделя, 16-ти юли от 15.00 е планувано лъчение онлайн от финалните километри на "Power stage ". Можете да гледате ралито непосредствено по Евроком и във facebook страницата на mobile.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР