На 14 септември около 15:10 часа в Русе екип служители

...
На 14 септември около 15:10 часа в Русе екип служители
Коментари Харесай

Полицейска гонка в Русе

На 14 септември към 15:10 часа в Русе екип чиновници на Първо районно управление (на МВР) са забелязали движещ се по ул. Тинтява, в посока бул. Гоце Делчев, лек автомобил „ Фиат Мареа “ с русенска регистрация. Това оповестиха от ОДМВР-Русе.

При подаден звуков и светлинен сигнал лидерът на автомобила внезапно нараснал скоростта си на придвижване и се опитал да осуети осъществяването на полицейска инспекция. След подхванато от служителите на реда гонене колата е била спряна на ул. Троян, до кръстовището с ул. Екатерина Каравелова, а лидерът е хванат при опит да избяга, изоставяйки автомобила, в който е бил самичък.

Изяснена е самоличността му – 22-годишен русенец. Екип пътни служители на реда са изпратени за спомагателни инспекции, при което се е изяснило, че младият мъж е управлявал транспортното средство в периода на наложено по административен ред отнемане от правоуправление за 24 месеца, по отношение на отвод да бъде тестван за приложимост на алкохол и за наркотични субстанции и/или техните аналози, също така на автомобила е била изтекла и наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “.

Пред контролните органи той изрично отказал да бъде тестван за приложимост на алкохол и за наркотични субстанции и/или техните аналози.

Издали са му ваучър за проучване, само че той отказал да го подпише. Във връзка с всичко установено от полицейските чиновници, на 22-годишния са били формирани общо 5 акта по ЗДВП и КЗ.

Материалите по случая са предадени на проверяващ служител на реда и против лидера е формирано бързо произвеждане по разказа на ОД МВР-Русе, за закононарушение по чл.343в, ал.3 вр. ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР