На 14 октомври ще се проведе едно от емблематичните за

...
На 14 октомври ще се проведе едно от емблематичните за
Коментари Харесай

Бягай с NN Running Team и маратон София тази неделя, 14 октомври!

На 14 октомври ще се организира едно от емблематичните за българската столица спортни събития - 35-ото издание на Софийския маратон.

Софийският маратон е годишен маратон, който се организира в София от 1983 година. Организатори са Столичната община и Българската федерация по лека атлетика.

През предходната година Самсон Кипроно Бармао (Кения) от NN Running Team, завоюва златото в класическата отдалеченост на 42 км за 2017 година и усъвършенства и върха на трасето с близо една минута.

Първата стъпка е да си поставиш цел, a пътят към нея е маратон!

Дистанциите, които могат да бъдат пробягани на маратона, несъмнено, зависят от предварителната подготовка, издръжливостта и мотивацията за триумф на участниците.

Освен класическата отдалеченост от 42,195 километра през годините са включени и бягания и на други дистанции, през 2008 година – на 17, на 8,5 и на 3,5 километра. Общият брой участници през 2008 година, маркиран като „ рекорден “, е 2100 души.

Дистанциите , които ще провокират опциите на участниците през 2018 година са :

• 9:40 часа: - 3 км.
• 10:00 часа: - 42,195 км.
• 10:10 часа: - 21,098 км.
• 10:20 часа: - 10,550 км.

Да се включат в маратона на 42,195 км. и да подобрят своите персонални върхове идват трима представители от тима на NN Running Team, в който членува и олимпийският първенец и международен рекордьор Елиуд Кипчоге .

NN Running Team е първият професионален отбор по тичане в света, който събира най-хубавите бегачи на дълги дистанции.

Кипроно няма да е единственият представител от тима на NN Running Team , който ще започва в София тази година. Той ще бъде подсилен от Стивън Киплагат и Тежиту Сиюм .

Киплагат е роден през 1990 година в Кения и негов треньор е Патрик Санг - дълготраен треньор и наставник на чудото в маратонската отдалеченост Елиуд Кипчоге. Стивън Киплагат тренира и с различен извънреден състезател - Джефри Камворор. Стивън Киплагат победи на Брюкселския маратон през 2017 година, а през тази година зае третото място в маратона в Линц. Личното му най-хубаво време е 2:11:44 часа от Брюкселския маратон 2017.

Сиюм пък ще бъде женското наличие в София от тима на NN Running Team. Тя е родена в Етиопия и понастоящем тренира в Адис Абеба под управлението на треньора Тесама Абшеро. Тесема е някогашен състезател и брат на маратонеца Айеле Абшеро. Teжиту стартира интернационалната си кариера през 2017 година, като заема второ място на полумаратона в Букурещ. По-късно през 2017 година тя прави своя дебют в маратона в Ница - Alpes Maritim, където и печели първото място с време от 2:33:21 часа.

На 14 октомври редица изненади чакат и всички посетители и участници в събитието, които посетят шатрата на NN България на Маратон София. Всеки ще може да запечата момента на своето финиширане в специфична за събитието шатра за фотоси! А специфична NN премия ще получи всеки, който се снима и се означи с #NNRunningTeam и #MarathonSofia . Участниците на финала на всеобщата отдалеченост от 3 км. ще могат да отдъхнат и в особено обособена за задачата зона за релакс на NN,


И още… Ден преди Маратон София, на 13 октомври, състезателите на NN Running Team ще бъдат посетители на обичайното утринно тичане за деца и възрастни на 5кmrun и NN Kids Run. Атлетите на NN ще загряват дружно с многочислените фенове на бягането в Южен парк от 08.50 ч., както и ще дадат формален старт на спортното събитие.

Разбира се, няма съревнование без награди!


Включете се в играта на NN и SPORTAL.BG и научете каква е връзката сред дългото тичане и финансовото обмисляне.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР