На 14 ноември, за трети път тази година пълнолетните българи

...
На 14 ноември, за трети път тази година пълнолетните българи
Коментари Харесай

Пълната картина на предизборната надпревара – в „Новите избори. Развръзката? Президент и парламент“ по bTV

На 14 ноември, за трети път тази година пълнолетните българи ще се изправят пред урните, с цел да вземат участие в неповторимия за актуалната ни история избор – по едно и също време за 6-ия президент и за 47-ия парламент на България. Месец по-рано, от 14 октомври, нюзрумът с най-голямо доверие у нас* стартира избирателен маратон на всички платформи. В този значим за бъдещето на България интервал bTV Новините, публицистичните излъчвания, и стават сцена на прогнози, разбори, лидерски изявленията и диспути, където участниците в политическата конкуренция ще афишират упованията и визията си за идващите 4 години. Ще се пренареди ли политическата карта, ще успее ли новият парламент да образува държавно управление, кой ще застане отпред на „ Дондуков “ 2 и най-важното - ще има ли развръзка още на 14 ноември? Фактите и другите отзиви ще търсят публицистите на bTV в границите на акцията „ Новите избори. Развръзката? Президент и парламент “. Партньори на bTV в предизборната акция са социологическите организации „ Алфа рисърч “ и „ Маркет линкс “.

Кандидат-президентите ще бъдат във фокуса на „ “. Всеки понеделник, сряда и петък Златимир Йочев и Биляна Гавазова ще показват по един от искащите да влязат на „ Дондуков “ 2 и главните им позиции по целите на България.

Предизборните диалози ще бъдат акцент и в делничното публицистично предаване на bTV „ “, в което водещата Цветанка Ризова ще води самостоятелни лидерски изявленията с партийни представители и кандидат-президенти, тематични диспути по двойки два пъти седмично и диалози с водачите на листи и съдружни сътрудници.

В съботното издание на „ “ Жени Марчева ще даде на феновете по-различен взор върху претендентите, като ги срещне персонално с тях и техните близки. Не по-малко забавни ще бъдат и срещите на водещата с кандидат-вицепрезидентите в самостоятелни изявленията всяка събота сред 8 и 11 ч. Обективни и безпристрастни лидерски изявленията, диспути на водачи от гражданската квота, извънпарламентарни водачи на листи, както и тематични диспути сред различните кандидат-президенти и дамите в политиката ще намерят място в неделните издания на предаването с водещ Мария Цънцарова. В четирите недели до изборния ден, в предаването „ “ водещият Светослав Иванов ще търси обстоятелствата и другите гледни точки в интервютата си с първите четири президентски двойки съгласно прогнозите на „ Алфа Рисърч “ и „ Маркет Линкс “.

Част от специфичното наличие, което приготвя редакцията на bTV, е и новата поредност от изявленията с досегашните резиденти на България, която ще се излъчва в четири следващи съботи незабавно след централна емисия вести. „ Президентите на България “ стартира още тази събота с водещ Златимир Йочев, който ще срещне феновете поредно с Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов и дружно с тях ще напомни преломните моменти в мандатите им, ролята на президента в политическия живот на страната и техните упованията към идващия. Последната събота преди 14 ноември е непокътната за тематиката, отдадена на мандата на първия демократично определен президент на страната – доктор Желю Желев.

Предизборните тематики ще бъдат част от всички излъчвания на bTV Новините, с по-задълбочен разбор в първите минути след 20:00 ч. в новия сегмент в края на централна емисия. Свое продължение на настоящите тематики ще предложи и bTV Radio, във " " с водещи Лили Ангелова и Тереза Захариева. Те ще концентрират вниманието на слушателите си към представителите на предизборните щабове и инициативните комитети на първите 8 кандидат-президентски двойки (според последното изследване на " Алфа рисърч " ), както и водачите на листи и представителите на гражданската квота в тях, определени на същия принцип.

Новините в развиване потребителите могат да наблюдават и във всички цифрови новинарски платформи на bTV – btvnovinite.bg и Фейсбук и Instagram профилите на редакцията.

Силната журналистика на нюзрума на bTV и безпристрастното отразяване на предизборните акции по-рано тази година бяха високо оценени от феновете. В изследване на „ Маркет линкс “, извършено директно след вота на 11 юли, 35% от запитаните показват bTV като малкия екран, която е най-безпристрастна и равноотдалечена от политическите партии и служебната власт, както и с най-професионално отразяване на вота. Най-висока оценка по този индикатор медията получава от младите на възраст 18-24 година – от 44,5% от тях.**

В същия интервал, съгласно изводите от най-подробния и изчерпателен мониторингов отчет (на СЕМ), нюзрумът на bTV още веднъж е спазил професионалните стандарти и нравственос и е подсигурил правото на свободно изложение на отзиви в ефира и цифровите си платформи.

* bTV е медийната марка с най-голям показател на доверие в частния бранш в България съгласно данните от годишния отчет на Института „ Ройтерс “.

**По данни от експресно изследване на „ Маркет линкс “ измежду 518 души на възраст 18-54, извършено на 14 юли 2021 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР