На 14 ноември в турската столица Анкара се провеждат преговори

...
На 14 ноември в турската столица Анкара се провеждат преговори
Коментари Харесай

КОМЕРСАНТ: В Турция започнаха тайни преговори между Русия и САЩ


На 14 ноември в турската столица Анкара се организират договаряния сред делегациите на Русия и Съединени американски щати. Това стана известно заяви съветското издание " Комерсант ".

Уточнява се, че в тях взе участие шефът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация (СВР) Сергей Наришкин. Подробностите и задачата на диалозите към момента не са известни. Отбелязва се също, че по-рано такава среща не е била обществено оповестена.

По-рано през ноември Адриен Уотсън, представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, изясни, че Съединените щати водят директни договаряния с Русия във връзка с извънредно руско-американските връзки, тематиката за спора в Украйна не е повдигната.

„ Единствената цел на това е да обсъдим намаляването на риска сред Съединени американски щати и Русия “, сподели тя.

Съобщава се също, че контактите сред Русия и Съединени американски щати в границите на Договора за редуциране и ограничение на стратегическите настъпателни въоръжения не престават. В края на ноември - началото на декември може да се организира съвещание на двустранната комисия по СТАРТ-3 - първото от началото на съветската спецоперация в Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР