На 14 ноември тази година крал Чарлз III ще навърши

...
На 14 ноември тази година крал Чарлз III ще навърши
Коментари Харесай

Чарлз и Камила: любов по-силна от всичко!

На 14 ноември тази година крал Чарлз III ще навърши 74 години. След гибелта на майка си, кралица Елизабет II, на 8 септември 2022 година той стана крал и публично седна на трона. До по кое време не се знае, само че едно е несъмнено - кралят може да разчита на безусловната обич на Камила. И по този начин е от 50 години насам!

„ Вашата прапрабаба и моят прапрадядо са били любовници ” - ето по какъв начин 23-годишната Камила Шанд стартира първия си диалог с малко по-младия от нея принц на Уелс, престолонаследник на Англия.

В този безоблачен ден през юни 1971 година Камила загатва за връзката сред крал Едуард VII и някоя си Алис Кепел. Не знаем какво е дал отговор тогава срамежливият принц, само че е несъмнено, че дръзката духовита жена му е направила неотразимо усещане. Съдбата поставя началото на една скандална любовна история.

 Чарлз и Камила: обич по-силна от всичко!
Непреодолимо привличане
Въпреки че първият диалог сред двамата е през юни 1971 година, те към този момент са се срещали на надпревари и други всемирски събития - обикновено за хора, принадлежащи на аристократичния хайлайф. Няколко години преди този момент най-голямата щерка на майор Шанд стартира бурна случка с Андрю Паркър Боулс, лейтенант от влиятелната кралска конница. Неговите родители са доближени на кралицата майка, а самият той 20 години по-рано е шафер при коронясването на Елизабет II.

В края на краищата любовниците се разделят през 1970 година и Паркър Боулс се насочва към принцеса Ан, до момента в който Камила се готви да превземе Чарлз. И съумява. Връзката им е колкото полова, толкоз и интелектуална, подкрепена с общите им усети във връзка с изкуството, природата и конете. През 1972 година обаче принц Чарлз би трябвало да замине на работа в кралския флот.
Сбогом, Камила!
Когато след година принцът се завръща, тя към този момент е госпожа Паркър Боулс.
Принудителен брак
Чарлз изпада в обезсърчение, само че в действителност знае, че брак с Камила в никакъв случай не би бил позволен от кралското семейство. Баба му има напълно други проекти за него - тя му е харесала за брачна половинка дъщерята на лорд Спенсър. Въпреки усложнените условия Чарлз и Камила не престават да се срещат. Двамата имат секрети имена - Фред и Гладис. Предупредена, кралицата зачертава фамилия Паркър Боулс от листата с нормалните посетители в Бъкингам.


Принцът е държан наложително надалеч от обичаната си, само че това не съумява да попречи на връзките им. В същото време се множат и епизодичните му връзки. Една от тях е със Сара Спенсър - тя продължава досега, в който по-малката ѝ сестра Даяна е показана в двореца.

Даяна е съвършена - млада, красива, възпитана, с благороднически генезис. Тя е на 20 години, Чарлз - на 33. На 24 февруари 1981 година формалният годеж към този момент е реалност. Когато публицистите ги питат дали са влюбени, тя дава отговор „ Разбира се! ", а той -„ Какво значи „ влюбен? ". Тонът в този иден брак към този момент е заложен.

 

 Чарлз и Камила: обич по-силна от всичко!
Шокиращи любовни самопризнания
Две седмици преди сватбата Даяна открива едно украшение - гривна с гравирани началните букви на имената Гладис и Фред. Чарлз я твърди, че става дума за нещо вечно отминало, само че Даяна е ужасена и желае да анулира сватбената гала.

Принцът се утешава от неприятностите в обятията на Камила. Какво ли не би дал, с цел да се провали в действителност този цирк! Светът още е под усещането на „ сватбата на века ", когато Чарлз и неговата обичана се отдават на удоволствията на лова в провинциално кралско имение.

Диана потъва в меланхолия, изпада в нервни рецесии и взема решение да направи разкрития пред пресата за брака, в който вземат участие трима.
Принцесата показва виновницата - Камила.
Жълтата преса пирува. Страниците ѝ нахално издават неприлични елементи от скандалната връзка, в това число подслушаната фраза на Чарлз „ Искам да пребивавам, прикрит в панталона ти " или още по-шокиращата „ Мечтая да бъда тампон, с цел да съм непрекъснато в теб ".
Чарлз и Даяна се разделят през 1992 година, Камила се развежда през 1996.
След злополуката, в която Даяна умира, двамата любовници се надяват да заживеят дружно легално.

През 2000 година се осмеляват да се покажат ръка за ръка, само че Камила е освирквана всякога, когато се появи обществено.

 Чарлз и Камила: обич по-силна от всичко!
На 9 април 2005 година народът и кралицата се помиряват с очевидното - Чарлз и Камила не могат да живеят разграничени и се женят.34 години след първата си среща!
 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР