На 14 ноември - Световен ден за борба с диабета,

...
На 14 ноември - Световен ден за борба с диабета,
Коментари Харесай

В Русе провеждат кампания срещу диабета

На 14 ноември - Световен ден за битка с диабета, на площада на Централен общински пазар в Русе, ще се организира акция за премерване на равнището на кръвната захар от 11 до 13 часа . Екип от Вътрешно поделение към УМБАЛ „ Медика Русе " ще организира контролни проучвания и ще осведоми жителите за методите на профилактика, а домакините от Общински пазари ще почерпят със здравословна овесена каша всеки, тествал своя индикатор. Ученици от ПГСАГ „ Пеньо Пенев " и СУ „ Йордан Йовков " – гр. Русе ще рисуват и танцуват, показвайки съпричастност към проблемите на болните от диабет.

За 2017 година заболелите в България са достигнали 500 000 (около 8.8%). Успешно лекуване е допустимо посредством подобаващ двигателен режим, комбиниран със строга диета- без приемане на бързоусвоими захари и най-малко скотски мазнини. Половин час дневно бързо вървене, плуване, каране на колело, танци и други е целесъобразна профилактика. Специалистите поучават да не се ползва самолечение при високи равнища на кръвна захар, поддържани дълго време.
Диабетът води до редица съпътстващи болести и затруднения. Лошият надзор на кръвната захар може да повреди очите, бъбреците и кръвоносните съдове, което може да докара до загуба на зрението, бъбречна непълнота и даже да се наложи ампутация на крак. Основна цел, за възстановяване на качеството на живот с диабет е поддържането на положителни стойности на равнищата на кръвна захар. Съпътстващите затруднения могат да бъдат отстранени на 50% при навременна реакция и използване на съответно лекуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР