На 14 ноември ще гласуваме с една машина за двата

...
На 14 ноември ще гласуваме с една машина за двата
Коментари Харесай

Зам.-шефът на ЦИК Росица Матева с подробности за организацията на изборите 2 в 1

На 14 ноември ще гласуваме с една машина за двата избора. Избирателят ще има опцията да избира дали ще гласоподава и в двата типа избори – президентски и парламентарни, или единствено в единия. Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на Централната изборна комисия Росица Матева.

По думите ѝ обикновено гласоподаване - с едно връщане за смяна на избора, лишава към минута и половина.

Няколко пъти засичахме времето за гласоподаване. Взехме решение, в случай че гласоподавателят не предприеме никакви дейности, времето за изчакване да бъде понижено от 5 на 3 минути. Тогава членовете насекционните изборни комисии ще питат гласоподавателя дали има потребност от подпомагане, изясни Матева.
свързани новини4832на 02.10.20211737на 21.09.2021
Тя заяви, че в над 2000 секции ще бъдат сложени по две машини за гласоподаване.

Зам.-председателят на посочи, че откакто даде гласа си, гласоподавателят ще се подписва в един лист, само че на две места.

Росица Матева уточни, че се надява да има задоволително членове на секционни изборни комисии.

Според нея няма смисъл да се провежда имунизация против COVID-19 с трета доза, защото на задоволително места в страната има имунизационни пунктове, където искащите да са членове на СИК могат да се ваксинират.

В отговор на въпрос тя съобщи, че няма да изисква Коронавирус документи от членовете на СИК. Нямаме правно съображение за това. Всеки български жител, който желае да бъде член на СИК, би трябвало да реши рисковете, разяснява Матева.
свързани новини13423на 20.09.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР