На 14 май ще се проведе пресконференция за оповестяване на

...
На 14 май ще се проведе пресконференция за оповестяване на
Коментари Харесай

На пресконференция ще бъдат оповестени резултатите от проучването за двойния стандарт на храните в ЕС

На 14 май ще се организира конференция за обявяване на резултатите от извършено изследване на пазара на храни и спиртни питиета и на огромните им дистрибутори в Европейския съюз. Това оповестиха от пресцентъра на КЗП.

Анализът е осъществен в границите на развивания от Комисията за отбрана на потребителите план по отношение на двойния стандарт при потребителските артикули.

На конференцията ще бъдат показани определените артикули от избраните в плана продуктови групи артикули (храни и напитки), от които следва да се закупят проби за осъществяването на разбор и параленост. Ще бъдат обяснени правилата на асортимент на продуктите, механизмът на взимане на пробите, методиката на самото проучване и оценката на сходството в състава и сетивните свойства на храни от дадена марка, предлагана на другите пазари в Европейския съюз.

Пресконференцията ще се състои на 14 май от 10.00 часа в зала „ Витоша “ на хотел „ Маринела”. Участие в нея ще вземат ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов, Константин Райков, член на КЗП, Константин Арабаджиев, член на КЗП, както и представители на Българската организация по сигурност на храните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР