На 14 май, Министърът на младежта и спорта Радостин Василев

...
На 14 май, Министърът на младежта и спорта Радостин Василев
Коментари Харесай

Радостин Василев: Мафията събира наеми от имот на Спортното министерство, заради безстопанственост от страна на Красен Кралев

На 14 май, Министърът на младежта и спорта Радостин Василев разгласява следващ видео репортаж от инспекциите си в занемарените и безстопанствени спортни бази на Министерстото на младежта и спорта (ММС) и обвързваните структури.

Той сподели съзнателно занемарения от предходното ръководство „ Спортен комплекс Септември “, край столичния квартал „ Красна поляна “.

Заедно с Радостин Василев бяха зам.-министърът на ММС Владимир Харизанов, техни сътрудници, както и общинският консултант от „ Спаси София “ Борис Бонев, който преди време е алармирал обществеността за съмнителните практики, към парцелите на Спортен Комплекс Септември.

По време на обиколката, министърът на спорта Василев интервюира малко треньорите и другите наематели на парцелите на министерството.

Министър Василев изясни глупостта на обстановката: „ Мафията има разнообразни лица, някъде мафията източва средства от Държавата, а в тази ситуация мафията стопанисва парцел на министерството. Тук се получават наеми, които би трябвало да са за ММС, само че парите отиват другаде. “ Той добави, че всички наематели на територията на комплекса, си имат контракти, само че не с който би трябвало по закон. Това са тенис кортове, заведения за хранене, баскетболни зали, картинг писта, автосервизи, които си заплащат всеки месец на „ Общо събрание на колегиите Септември “, с представител Динко Дуков. А „ Общо събрание на колегиите Септември “, от своя страна, няма никакви договорни връзки с ММС, което е неуместна и незаконна занемареност от страна на предходния министър на ГЕРБ.

Радостин Василев съобщи, че ще алармира прокуратурата, с цел да може някогашният министър Красен Кралев да понесе отговорността си, по тази причина, че е ощетил ММС с огромни суми от тази занемареност.

Борис Бонев разяснява, че във всички браншове и браншове, а освен в спорта, има сходни схеми на мафията. „ Корупцията не е нещо имагинерно, което се случва някъде, тя е тук край нас. “

Бонев изрече насладата си, че най-сетне ММС демонстрира интерес към занемарените си парцели на територията на София. Той сподели документ от преди няколко години, когато ММС е поискало от Столична община на му трансферира над девет декара общински парцели в съседство на комплекс Септември, под предлог, че ще построи огромен състезателен комплекс с прилежащи здания. „ Ето това е документът. Една страничка подписана от Кралев, с два реда несериозни общи причини за отблъскване на номера. “ Той добави, че Кралев и министерството изобщо не са желали да отговорят на въпросите на опозицията в Столичния общински съвет. „ Общинските съветници на ГЕРБ бяха подкрепени само от тези на Вътрешна македонска революционна организация, и по този начин не им доближиха гласове за реализирането на тази скица. “
И Бонев, и Василев бяха безапелационни, че настояването на Кралев не е било обвързвано със спорта, а задачата е била да се изградят други уреди и здания.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев разгласи, че идващият репортаж, който следва, от безхаберията в ММС, ще е от Арена Бургас.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР