На 14 март, от 20.00 часа, Sofia Live Club ще

...
На 14 март, от 20.00 часа, Sofia Live Club ще
Коментари Харесай

ХРИСТО ЙОЦОВ КВАРТЕТ представя втори авторски албум JAZZ CATS 2

На 14 март, от 20.00 часа, Sofia Live Club ще е хазаин на дълго чакания концерт по случай издаването на втория авторски албум на Христо Йоцов Квартет. На сцената ще бъде показан номер 2 от котешката джаз история на Христо Йоцов и неговите музикални събратя.
Христо Йоцов основава Jazz Cats през 2016 година, в началото като клубен план, въодушевен от би-боп традицията. Още след първите гигове излиза наяве, че групата има доста по-голям капацитет. Майсторството на четиримата, заварката сред тях и високата степен на сила довежда до обогатяване и нашарване на репертоара, което трансформира плана в концертен и фестивален.
През 2017 година е публикуван първият албум Jazz Cats, с който групата интензивно концертира в страната на фестивални и клубни подиуми. През март 2018 година „ котките” изнасят с огромен триумф концерт в Барселона, родният град на Арнау.
Вторият албум на групата излиза този месец – Jazz Cats 2. Пиесите, както и в предходния албум, са още веднъж на Христо Йоцов, като този път музиката има по-фюжън темперамент.
Защо Cats? Това е нарицателно за джазовите музиканти по света; освен това – това е и един тип ценз за равнище и професионализъм. Има и персонален претекст – Христо от дълго време съжителства с котки и твърди, че познава и схваща тези невероятни създания. Затова и заглавията на частите са свързани с разнообразни котешки характери и положения – Mystery Cats, Lazy Cats, Motion Cats, Smart Cats – все неща, присъщи и на човешкия темперамент и страст.

Музикантите от квартета са добре познатите джазмени - Арнау Гарофе Фарас – тенор, сопран саксофон, Любо Цанев – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и не на последно място Христо Йоцов – барабани
БИЛЕТИТЕ са на предварителна продажба в мрежата на EVENTIM, OMV, Orange Center, Office 1 Superstore на цена 15 лв.. В деня на концерта ще са 20 лв..
Резервации за концерта могат да се вършат в новата резервационна система на уеб страницата на Sofia Live Club:
https://www.sofialiveclub.com/events/1057/stage
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР