На 14 март 2014 г. при специализирана акция срещу дома

...
На 14 март 2014 г. при специализирана акция срещу дома
Коментари Харесай

Съпругата на убития преди 6 г. командос Емил Шарков: Имахме герой до себе си

На 14 март 2014 година при профилирана акция против дома на Петко Петков от Лясковец е погубен командосът Емил Шарков. Повод за акцията е агресивното държание на Петков, който е съществено въоръжен и заплашва деца от близкото учебно заведение със гибел.

Оказва се, обаче, че стрелецът от Лясковец е добре квалифициран за офанзивата на СОБТ. Емил Шарков умира, а други негови сътрудници са ранени. Шест години по-късно брачната половинка му Милена е създател на Фондация “Емил Шарков”, която оказва помощ на фамилиите на умряли чиновници на Министерство на вътрешните работи.

За “Тази събота” по БТВ тя показа, че тя и фамилията ѝ са имали воин до себе си. По думите ѝ постъпката на Петко Петков не е нещо, което може да се елементарни и не счита, че той заслужава да бъде именуван с думата “човек”.

“През годините не съм си разрешавала да отстранявам доста време или страст да мисля за него, тъй като знам, че правосъдната система си е свършила работата”, описа тя.

Младен Маринов ще уважи паметта на командоса Емил Шарков

През последния месец обаче Милена е извадена от положението си на “неутралитет” към него. Причина за това е, че Петков е завел дело против страната с иск за 1 млн. лева за породени неимуществени вреди.

Тя изясни, че правосъдната система се впряга в негова услуга, защото той има право на длъжностен юрист, а при положение на неоправдателна присъда - данъкоплатците ще би трябвало да платят.

Според нея правосъдната система е запълнена с сходни искове и хора с доживотна присъда не трябва да имат сходни права.

Милена отглежда 21-годишната си щерка. А Фондация “Емил Шарков” все още поддържа 102 деца от 80 фамилии на починали чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР