На 14-и февруари тази година почина народният артист на Русия

...
На 14-и февруари тази година почина народният артист на Русия
Коментари Харесай

Изпълнителят на "Три белых коня" и "Вечерний звон" не дочака рождения си ден

На 14-и февруари тази година умря националният актьор на Русия Сергей Захаров. Той е роден на 1 май 1950 година и замалко не дочака 69-ия си рожден ден. Захаров умря в московска болница, а след новината за гибелта му, доста руснаци от по-старото потомство тъгуваха за него с обичаните си песни в негово осъществяване: " Московских окон ", " Очей черных ", " Три белых коня " и други Захаров е считан за един от най-хубавите реализатори и на известната " Вечерний звон ".Изпълнителят е роден в Украйна, приключил е Ленинградското музикално учебно заведение " Римски-Корсаков ", след което стартира работа в Ленинградския мюзикхол.

През 1974 година става притежател на Първа премия на Международния конкурс " Златният Орфей " и става любим и на доста българи.На сънародниците си артистът подарява същински шлагери, които запява цяла Русия. Няма руснак, който да не знае песните му " Отцвели хризантемы ", " Московские окна " " Три белых коня " от кино лентата " Чародеи " и мн. други

Великолепният баритонов глас на Захаров възхищаваше публиката на голямата съветска страна. Всъщност, своята благозвучност артистът наследява от дядо си - един от най-хубавите тромпетисти на Одеската опера.
Странно, само че като юноша Сергей Захаров поискал да следва радиотехника?...Но както се споделя, от ориста си няма да избягаш - като боец незабавно го пращат да кара военната си работа в отбор " Дружба " в Дома на Съветската войска.

По-късно, до момента в който следва музика, вечер работи в легедарния ресторант " Арбат ". Именно там го вижда Леонид Утесов - индивидът, който го трансформира в известен реализатор.

Кариерата му обаче се препъва през 1977 година, когато Захаров е наказан на затвор поради присъединяване му в колективен скандал с админа на Ленинградския мюзикхол. След като излиза от пандиза, когато пътят му към огромната сцена наподобява неосъществим, на работа го поканват пет театъра в провинцията. Кани го даже Филхармонията на Одеса, само че Захаров се връща в Ленинград и още веднъж стартира кариерата си от нулата. Започват участията му в доста телевизионни планове. Популярността му пораства. Тръгва на турнета по света.

През 80-те години на предишния век стартира соловата му кариера. Първият му независим концерт е през 1986 година в Москва. В зала " Русия " за пръв път артистът играе функциите, които ще се трансфорат в негови емблематични облици на сцената - като Дон Кихот и Дон Жуан.

Захаров имаше необятно амплоа на реализатор - от оперно и оперетно изкуство, до естрадни песни. Пееше еднообразно добре творби на Рахманинов, Глинка и Чайковски, и известна музика.Сергей Захаров се изявяваше и като киноартист. Популярност на екрана му донася ролята на Фернан Шамплатро в мюзикъла " Небесные ласточки " /1976 година /. Във кино лентата той играе със звездите на съветското кино Людмила Гурченко и Андрей Миронов.
Първите клюки, че артистът е доста болен, са от 2016 година. Роднините му тогава ги отхвърлят с думите, че са измислици на жълтата преса. Самият артист отпътува на турне в Близкия Изток и скоро неприятните вести са забравени.

През 2018 година Захаров изнесе незабравим концерт в Дома на офицера в Москва, под името " Пея за любовта ". В програмата бе присъединил типичен романси и композиции, взаимствани от репертоара на Муслим Магомаев.През март предходната година излезе документален филм за Сергей Захаров, който бе излъчен от доста съветски телевизионни канали. От кино лентата научихме, че Захаров е с изключение на реализатор и огромен меломан-колекционер, който има в домашната си фонотека над 400 плочи и други записи на оперни и джазови реализатори. Певецът обожавал Лучано Павароти, имал необичаен запис на Фьодор Шаляпин от 1903 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР