На 14 февруари, сряда, в зала Филхармония Държавна опера -

...
На 14 февруари, сряда, в зала Филхармония Държавна опера -
Коментари Харесай

Празничен Галаконцерт – спектакъл предлага Операта на 14 февруари

На 14 февруари, сряда, в зала Филхармония Държавна опера - Русе дружно с вярната си аудитория ще чества!

В деня на любовта и виното три темпераментни и дръзки сопрана ще се изправят на сцената дружно с трима смели и чаровни тенора в Галаконцерт - спектакъла “Марс и Венера ”.

Даниела Караиванова, Глория Пенчева и Нели Петкова - фенки на Венера, ще се конкурират с Борис Луков, Михаил Михайлов и Петър Костов, подвластни на Марс!

Арбитър на безконечния спор сред мъжкото и женското начало ще бъде надарената и взискателна Маестра Вилиана Вълчева!

Любовта ще поведе русенци по пътя към неизбежното обединение сред мъжкото и женското начало, което дава подтик на човечеството да продължи да съществува!

 Хореографията на галаконцерт – спектакъла е на Весела Василева, с неизменимото присъединяване на оркестъра и балета на Държавна опера - Русе!

В програмата са включени италиански канцонети, песни от репертоара на Андреа Бочели, арии и ансамбли от Бърнстейн, Уебър, Леонкавало, Делиб, Пучини и други

“ Тенори против Сопрани! Марс против Венера!

Мъжете против дамите.

Тенорите против сопраните.

Героите против вдъхновителките.

Вечната борба в операта за любовта на публиката.

Огромна доза конфронтация, нали?

Така е в операта. А и в човешките връзки. Мъжката и женската сила постоянно се преследват, борят се за превъзходство, умаловажават се, въздигат се, нараняват се, разделят се, след това отново се търсят и по този начин, до момента в който се слеят в едно. И това обединение е неизбежно, тъй като то кара човечеството да продължи да съществува!

Наричаме го " обич ". Именно това неизбежно обединение честваме през днешния ден с Празника на любовта. На човешката обич, с човешките й пристрастености. Това и ще ви покажем на сцената. Ще чуете песни за всички етапи на любовта, даже тези които не наподобяват доста на обич. Отначало. После ще има напълно откровени песни за споделената обич. Ще чуете и песни за обич към музиката, за обич към мира, за обич и към човечеството. Музиката е изкуство, което като всички изкуства отразява живота. Музиката има обаче едно предимство. Тя има красиви мелодии за всяко едно положение на влюбения човек. Нашите " мелодии " са подбрани от маестра Вилиана Вълчева за вас. Разнообразни са както прочувствено, по този начин и жанрово. Има типичен оперни арии, канцонети, мюзикъл, кросоувър, даже чисто поп части.

В този концерт вземат участие чаровните и чувствени тенори на Русенска опера - Борис Луков, Михаил Михайлов и Петър Костов и нежните и изкусителни дами - Даниела Караиванова, Глория Пенчева и Нели Нечева.

Заповядайте да възпеем любовта дружно! ”

Емоционални думи на тенора Михаил Михайлов, един от участниците в празничното събитие!

Билети на каса Опера и онлайн на www.ruseopera.com
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР