На 14 декември по традиция се почита паметта на великите

...
На 14 декември по традиция се почита паметта на великите
Коментари Харесай

Страхотен празник! Всички снежни имена черпят днес

На 14 декември по традиция се уважава паметта на великите свещеномъченици Левкий, Тир и Калиник.

Светите мъченици Тир, Левкий и Калиник били родени във Витинската област, само че израснали в град Кесария. Те потърпевши поради Христа при царуването на император Деций. Мъжественото им самообладание при страшните изтезания и чудесата, проявени от Господа, убедили и езическия сановник Калиник в истината на християнската религия.

Много години по-късно, към този момент при Диоклетиан, били страдалчески убити в Тиваидската страна (Египет) християните Асколон и Леонид. Но ревността към вярата се възбуждала все по-силно и по-силно, макар ужасното гонение. Езичниците ненадейно се обръщали към Христовата религия и отивали радостно на мъчения.

Мъченическата гибел на Аполоний и Филимон и станалите освен това чудеса обърнали към Христа самия игемон Ариан, който на свой ред запечатал вярата си със св. страдалчество.

Днес имен ден празнуват  Белослава, Снежана, Белчо и техните производни.

Името Снежана значи бяла, чиста и по природа дамите, които носят името Снежана, са оптимистки, постоянно се надяват на нещо хубаво и положително, те са отлични уредници.

Белослава е славянско име, което значи бяла популярност. Жените с това име са сантиментални, поредни и откровени в връзките си с хората. Много инициативни и проспериращи. Те са надарени с изискан нюх за хубостта, а богатата им психика разкрива податливост към изкуството и изключително артистични способности. Много интуитивни и отзивчиви, положителни и очарователни персони, търсещи равновесие и баланс с природата и хората от своето обграждане, те са измежду хората, които с лекост реализират нравствен и физически комфорт.

Днес своя професионален празник означават и ветеринарните лекари.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР