На 14 декември, от 18.00 ч., с празничен концерт в

...
На 14 декември, от 18.00 ч., с празничен концерт в
Коментари Харесай

НУИ „Добри Христов“ с празничен концерт за годишнината си

На 14 декември, от 18.00 ч., с празничен концерт в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, Национално учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ – Варна ще посрещне своя празник - 74 години от основаването на учебното заведение и 143 година от рождението на Добри Христов - бележит държавник, композитор, диригент, теоретик в региона на музиката.

Публиката ще има опцията да чуе най-хубавите солисти на учебното заведение с творби от барока до наши дни. Балетните класове ще се въплътят във феерията на танца. Разнообразни камерни сформира ще покажат своето инструментално и вокално майсторство, като в доста от осъществяванията, паралелно до учениците на сцената ще застанат и техните учители – чудесни експерти в региона на изкуствата.

Организацията на този концерт е последната креативна изява на Христо Дипчиков, в качеството му на шеф на НУИ „ Добри Христов “, който напуща поста си след 1 януари 2019 година по подадено от него документално предупреждение до Министъра на културата.

Каним варненци на един театър, отдаден на младостта и хубостта, поднесен с доста обич от колектива на Национално учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ – Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР