На 14, 15 и 16 септември в Ботев парк в

...
На 14, 15 и 16 септември в Ботев парк в
Коментари Харесай

Министър Ангелкова беше гост на Фестивал на занаятите и изкуствата в Козлодуй

На 14, 15 и 16 септември в Ботев парк в Козлодуй се състоя II-рият Фестивал на занаятите и изкуствата. Участниците в него бяха близо 900 (занаятчии, художници, артисти). Публиката, посетила форума, наближи 5 000 души, а компаниите, спонсорирали събитието са над 30, като, несъмнено, най-голяма помощ на община Козлодуй бе оказана от АЕЦ „ Козлодуй”.
Колоритен, огнен, трогателен – подобен беше Фестивалът на занаятите и изкуствата. И още – витален и изпълнен с доста топлота и любов към българщината, несравним и запаметяващ се.
На формалното разкриване специфичен посетител беше министърът на туризма Николина Ангелкова.
„ Приветствам напъните на локалната власт да предизвиква богатото културно-историческо завещание в региона”, сподели министър Ангелкова.
Празниците на занаятите и изкуствата раздрусаха гости и участници. Козлодуй се трансформира в ново притегателно и своеобразно културно средище.
На закриването на събитието кметът Маринела Николова благодари от сърце на всички и показа гордостта и вълнението, които изпитва от всичко случило се през трите приказни дни. Екипът от общинска администрация, провел грандиозния конгрес, гледа към този момент напред – към третото издание на Фестивала на занаятите и изкуствата, който ще се състои тъкмо след една година на същото място и по същото време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР