На 14.11.2019 г. тържествено се отбелязаха 15 години сътрудничество между Техническия

...
На 14.11.2019 г. тържествено се отбелязаха 15
години сътрудничество между Техническия
Коментари Харесай

Техническият университет – София отбеляза 15 години успешно сътрудничество с „Даймлер“ АД

На 14.11.2019 година тържествено се означиха 15 години съдействие сред Техническия университет – София и световния водач в автомобилостроенето „ Даймлер “ АД.

В своето одобрение ректорът на ТУ-София чл.-кор. проф. дтн инж. Георги Михов се обърна към присъстващите преподаватели, студенти и посетители: „ За мен е изключителна чест и наслаждение да присъствам на тържественото събитие, посветено на 15-годишнината от установяването на плодотворните отношения сред ТУ-София и концерна „ Даймлер “ и неговата непокътната марка „ Мерцедес “. Фирмите „ Мерцедес “ и „ Брабус “ са въплъщение на перфектна работа и на съвършени артикули, на качество, надеждност и несъмнено – жанр. Нашето съдействие стартира през 2004 година, а в годините 2005-2007 бе разработен проект на автомобил за произвеждане в България. Последва серия от планове за електрически таксита за България, които са на международно равнище, на равнището на „ Мерцедес “. Взаимоотношенията ни включват също по този начин и образование на наши студенти от преподаватели и дизайнери на „ Даймлер “, както и студентски стажове във компаниите на „ Даймлер “. Затова преди всичко желая да благодаря на проф. Харалд Лешке, който тогава беше началник на отдела по дизайн на „ Даймлер “, на проф. Сашо Драганов от Машиностроителния факултет и на ректор проф. Камен Веселинов, тъй като всичко стартира, когато той беше отпред на нашия университет. Нека да си пожелаем все по-ползотворна, взаимоизгодна и изобретателна бъдеща съвместна активност “.

Проф. Харалд Лешке благодари за успешното 15-годишно съдействие с Техническия университет – София, като изтъкна присъединяване на студентите в курсове и планове и опцията да се обучават в „ Мерцедес “ и „ Брабус “.

Проф. Клаус Френцел – Director Digital Design & Design Beyond the Car, „ Даймлер “ АД – изнесе презентация на тематика “Designing the Future of Luxury “, в която очерта визията на концерна за бъдещето на колите. Изложението породи голям интерес и оживена дискусия измежду присъстващите преподаватели и студенти.

Във връзка с честването студенти от Машиностроителния факултет представиха изложба на свои дизайнерски планове в областта на автомобилостроенето.

Събитието беше проведено съвместно от Техническия университет – София и Silver Star – общоприет представител и дистрибутор на Mercedes-Benz за България.

*Източник: Технически Университет София
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР