На 14.10.2019 г. от 11.00 часа, в централно фоайе на

...
На 14.10.2019 г. от 11.00 часа, в централно фоайе на
Коментари Харесай

ВМА отбелязва Европейския ден на донорството

На 14.10.2019 година от 11.00 часа, в централно предверие на Военномедицинска академия (ВМА) ще се организира обичайното отбелязване на Европейския ден на донорството, оповестиха от лечебното заведение.
Ежегодно Съветът на Европа провежда акцията за повишение осведомеността за значимостта на донорството и трансплантацията на органи като опция за избавяне и възстановяване на животи.
По традиция, на този ден ВМА изрича своята благодарност и признателност към околните на донорите, които макар сложния за тях миг, са разрешили експлантацията на органите. Както и към всички екипи, които са ангажирани с трансплантационния развой.
Тази година „ Дървото на живота ” в памет на донорите ще бъде допълнено с имената на трима души, дали през 2019 година късмет за втори живот на пациенти във ВМА, оповестява БГНЕС.
На събитието ще участват представители на ИА „ Медицински контрол ”, водачите от 16-та транспортна авиогрупа „ Враждебна ”, които са неизменима част от редица донорски ситуации; представители на най-голямата мото организация в България „ Sofia Riders ” - сътрудници на ВМА в осведомителната акция за поощряване на донорството и безвъзмездното кръводаряване; както и пациенти, трансплантирани във ВМА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР