„На 13 юли изтече срокът, в който изтеклите решение на

...
„На 13 юли изтече срокът, в който изтеклите решение на
Коментари Харесай

Виолета Желева: Една голяма част от хората с увреждания, които получават инвалидна пенсия, ще трябва да мизерстват цял месец

„ На 13 юли изтече срокът, в който изтеклите решение на ТЕЛК имат годност. Национален осигурителен институт има право да изплати инвалидните пенсии на имащите право единствено за тринадесет дни. В множеството случаи това е към стотина лв.. Една огромна част от хората с увреждания, които получават такава пенсия, ще би трябвало да мизерстват цялостен месец. А даже и повече, тъй като след 15-ти юли не се знае дали тези ще бъдат 5000 или доста повече, които имат право на инвалидна пенсия. В петък ние направихме едно предложение, с което настояваме за удължение на този период за изключителното състояние и два месеца по-късно. Рискът за здравето за тези хора е доста огромно. Всеки ден случаите на болест се усилват. " Това съобщи от трибуната на Народно събрание националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Виолета Желева. Тя посочи, че когато от левицата са създали това предложение, е имало благосклонност и от другите парламентарни групи.

„ Днес обаче аз виждам дневния ред и няма направено предложение в тази посока. Нашето предложение също не е резюлирано в обществената комисия и няма да се гледа тази седмица. Изключително значимо е този период да бъде продължен, с цел да могат хората въпреки всичко да получат даже минималните си инвалидни пенсии. Аз не разбирам за какво министърът на опазването на здравето - на 19-ти юни е декларирал, че този период ще бъде продължен и сътрудниците тук не направиха това предложение, а когато ние го направихме, г-жо ръководител, го няма в дневния ред ", акцентира Желева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР