На 13 юли 2018 г. самолет е излетял от летище

...
На 13 юли 2018 г. самолет е излетял от летище
Коментари Харесай

Самолет е излетял непроверен от Летище София

На 13 юли 2018 година аероплан е изхвърчал от летище „ София “ без инспекция от граничните управляващи – ще бъда благополучен, в случай че ме опровергаят. Това разгласи ръководителят на АБВ Румен Петков на конференция.

„ В петък 13, сред 17 ч. и 19 ч. аероплан с избран брой пасажери на борда е изхвърчал от летище „ София “, без каквато и да е инспекция от граничните управляващи – нито на пасажерите, нито на техния багаж. Ако, това е правилно, първо би било безусловно подмолно, управлението на Министерство на вътрешните работи да се опита да трансферира отговорността върху летищните управляващи “, сподели Петков, представен от " Фокус ".

Той посочи, че става въпрос за частен аероплан.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов удостовери, че подобен случай има. Става дума за машина с петима пасажери, изхвърчала от Габрово и предходна през столицата на път за Гърция. Той и началникът на " Гранична полиция " Светлан Кичиков хвърлиха виновността за случая върху компанията оператор на летището.

Според Маринов повода да няма инспекция е, че наземният надзор не е уведомил " Гранична полиция ". На гръцка територия машината е била тествана и не е било открито нищо подозрително.

По информация на bTV машината се е върнала у нас в неделя.

Според Румен Петков в случай че не се стигне до оставки на най-високо равнище след този случай, то ще приказваме за „ неспособността на министър-председателя да сътвори условия българските граници да бъдат дейно ръководени на летището”.

„ Всичките ни приказки, че сме подготвени за Шенген, този министър ги унищожава с всички сили, които има на разположение “, сподели Петков, визирайки министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

По-рано през годината към този момент избухна сходен скандал, откакто стана ясно, че доста от пасажерите на кацнал в София аероплан изобщо не са били тествани поради неналичието на цяла промяна гранични служители на реда. Това докара до уволнения и оставки, като обаче от Министерство на вътрешните работи бяха безапелационни, че дейностите на униформените не са били преднамерени.

На днешната конференция Петков изиска КСНС за чумата по животните и прикани Европейска комисия да се заеме по-активно с битката със болестта у нас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР