На 13 януари Българска народна банка ще проведе аукцион, на

...
На 13 януари Българска народна банка ще проведе аукцион, на
Коментари Харесай

БНБ ще продава на аукцион книжа за 200 млн. лв.

На 13 януари Българска национална банка ще организира аукцион, на който ще продаде лихвоносни съкровищни облигации. Това се вижда от известие на уеб страницата на институцията. Номиналната стойност на емисията е 200 млн. лева

Книжата са със срочност пет години от отворен вид с закрепен годишен лихвен % от 0.01%.

Падежът им е на 15.01.2025 година

Посочва се, че първичните дилъри могат да вземат участие в аукциона със спортни поръчки, както от свое име и за своя сметка, по този начин и от свое име, само че за сметка на свои клиенти. Те могат да вземат участие и с несъстезателни поръчки от свое име, само че за сметка на свои клиенти, които не са банки или капиталови медиатори.

Максималното количество ДЦК, което един участник може да придобие със спортни поръчки е 50 на 100 от предопределеното за продажба посредством спортни поръчки количество.

Министерство на финансите ще предлага за продажба спомагателни количества от емисията от 15.01.2020 година на аукционен принцип. Освен това ведомството си резервира правото да отхвърля всички поръчки или да утвърждава избрани поръчки, както и да утвърждава количество, друго от авансово оповестеното.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР