На 13-ти октомври от 18:30ч. в зала 222 на Икономически

...
На 13-ти октомври от 18:30ч. в зала 222 на Икономически
Коментари Харесай

За първи път във Варна! Доктор изнася лекция посветена на темата медицински канабис

На 13-ти октомври от 18:30ч. в зала 222 на Икономически университет - Варна ще се организира първото събитие, проведено от районния клуб на Българско либертарианско общество. Това ще е и първата във Варна лекция, отдадена на проблемите на легализирането на здравната марихуана; история на растението по нашите земи, приложимост в бита на българина, проучвания за нейното въздействие при медицински случаи, кой има интерес от войната против канабиса и кои са аргументите тя да бъде спряна.

Лекцията със заглавие „ Коноп? Защо се нуждаем от здравна марихуана “ ще има за главен преподавател доктор Юлиян Караджов. Той е е лекар по биология и неправителствен специалист по опиати. Участва в екипа на първото проучване на пазара на опиати у нас (цид, 2003). Автор е на книгите „ Наркотиците - съвсем всичко за тях “, „ Канабис - просвета и политика “, води лекционен курс опиати в Нов български университет и е ръководител на придвижване " Промена ".

“Когато заловен български пациенти, ги съдят. Знам за петима наказани. Един от тях имаше фантомни болки след доста тежки контузии от злополука. Осъдиха също юноша с левкемия, момче със зверско акне, който мажеше на лицето си дестилат от канабис, а не го е пушил. На 1000 лв. санкция осъдиха Марин Калчев от Ловеч, който е с множествена склероза. Канабисът се употребява при множествена склероза по света и очевидно прави работа. Пушат го хора, които към момента се движат и вървят на работа. Използват го не тъй като им прави наслаждение да го пушат, а тъй като това е най-компактният метод да го носят със себе си и тъй като изпарителите на канабис са скъпи уреди. Според мен е извращение да съдиш болен човек за това, че се лекува ” – разяснява доктор Караджов

Втори гост-лектор ще бъде Димитър Карагегов от Liberty 420, който ще приказва за задачата „ Свобода за конопа “, Маршът на свободата и идеята на организацията, ангажирана с правото на свободен и осведомен избор на всеки един човек дали, по кое време, какъв брой и с какви субстанции да третира тялото си.

" Свобода за конопа " е годишен марш-протест в поддръжка на легализацията на конопеното растение като идващото му издание ще бъде лятото на 2018-та година.

Лекцията ще даде старт на поредност събития, отдадени на концепциите на свободата. Варненската организация към Българско либертарианско общество дава обещание да докара във Варна и други забавни лектори и събития, които досега са се осъществили само в София. Следващите лекции ще бъдат с разнообразна тема, като се възнамерява да има такива, отдадени на криптовалутите, австрийската икономическа школа, ролята на дамите в предприемачеството и доста други.

Българското либертарианско общество е единствената организация в България, която пази концепциите за самостоятелна независимост, правото на живот и благосъстоятелност и правилото за неагресивност.Обществото води своето начало като обединяване на няколко юношески либертариански клуба от София, Пловдив, Варна, Габрово и Благоевград. Организацията и клубовете по места са членове на интернационалната мрежа на Students For Liberty.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР