На 13 септември от Москва започна Международният миротворчески автомотопробег «Миротворци-2019»,

...
На 13 септември от Москва започна Международният миротворчески автомотопробег «Миротворци-2019»,
Коментари Харесай

Започна Международният автопробег «Миротворци-2019», посветен на 140-та годишнина дипломатически отношения между Русия и Българи

На 13 септември от Москва стартира Международният миротворчески автомотопробег «Миротворци-2019», отдаден на 140-та годишнина от установяването на дипломатически връзки сред Русия и България.
Участниците в автомотопробега ще стартират своя път от паметника на гренадирите, паднали в борбата за Плевен, ще посетят градовете на България, тясно свързани с историята на съветската дипломация и съветската воинска популярност - Русе, Плевен, Варна, Бургас, Велико Търново, Пловдив и София. Едно от най-значимите събития на автомотопробега ще бъде преместването на бюст-паметника на известния съветски посланик Николай Павлович Игнатиев като подаяние за България. Той ще бъде повдигнат в един от градовете по маршрута на автопробега. Именно посредством напъните на граф Игнатиев, вследствие на подписания Санстефански кротичък контракт съгласно резултатите от кръвопролитната Руско-турска война от 1877-1878 година, България получава независимостта си. Нашите взаимни победи са това, което духовно сплотява хората, а паметта за починалите герои е залог на дългогодишната дружба сред народите от нашите страни.

Сред участниците в автомотопробега са представители на публични организации от двете страни - «Мотообединение «Мотобратия во Христе», «Балкански културно-информационен център «Славянски Свят», фондация «Балкански център», «Нощни вълци - София» и други В градовете по маршрута на автомотопробега ще се проведат паметни мероприятия и поднасяне на цветя пред паметниците на съветската популярност. На 20 август в София ще се състои крайна конференция, а мероприятията от автомотопробега ще завършат с Фестивал на руско-българската дружба под знаковото име «МироТВОРЕЦ», отдаден на Деня на независимостта на България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР