На 13 октомври в кино Люмиер Лидл ще се проведе

...
На 13 октомври в кино Люмиер Лидл ще се проведе
Коментари Харесай

Може ли училището да бъде зона и за родители?


На 13 октомври в кино Люмиер Лидл ще се организира форумът " Училището - зона за родители”. Първото по рода си събитие, проведено от Асоциация " Родители ", ще обезпечи безвъзмезден достъп на всички, които желаят да обменят хрумвания за възстановяване на учебната среда. Проектът се реализира с помощта на най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България " Ти и Lidl за по-добър живот ", в партньорство с Фондация " Работилница за цивилен начинания " и Български дарителски конгрес.

Все повече родители в България търсят деен разговор с учебното заведение. Последните изследвания демонстрират, че здравословната образователна среда, прочувственото положение на децата и постоянната противоположна връзка от учителите са главен приоритет за родителите. Как фамилията да взе участие в основаването на учебна общественост и да поддържа пълноценни връзки с учители и шефове ще разясняват специалисти в първия конгрес " Училището – зона за родители ". Тематичното събитие ще предложи опция на родители, учители и шефове да прекарат един ден със експерти в разискване на положителните практики, качествената връзка и инструментите за решение на обстановки в учебна среда.

Имат ли място родителите в учебно заведение? Как наподобява положителната връзка сред родителите и учебния екип и по какъв начин дружно те могат да основат пълноценна среда за нашите деца? Тези и други тематики, които дискутират опциите през днешния ден и насочат взор към бъдещето на учебната институция - такава, каквато всички желаеме тя да бъде - ще сложи събитието, разграничено на презентационна и дискусионна част.

" Основната ни цел е да вдъхновим родителите за интензивно и градивно присъединяване в учебния живот. Вече знаем, че родителите се интересуват повече по какъв начин се усеща детето в клас и по какъв начин се схваща със съучениците си, в сравнение с какви оценки е получило ", разяснява Яна Алексиева, детски психолог и Изпълнителен Директор на Асоциация " Родители ". Проучване на екипа на асоциацията, извършено в София демонстрира също по този начин, че честотата на другарство с учебното заведение не е задоволителна за родителите, които търсят дълготраен разговор и информация за средата, в която децата прекарват половината от своя живот. " С провеждането на този конгрес се надяваме родителите да повярват, че смяната в учебно заведение, просветителната и обществена среда значително зависят от тях. Искаме да предложим пространство на всеки да показа своите хрумвания и усещания и се надяваме родителите и учителите да си тръгнат с принадлежности, които да приложат в своето учебно заведение ", допълват уредниците.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР