На 13 октомври в Благоевград Пиринско и Екопак България се

...
На 13 октомври в Благоевград Пиринско и Екопак България се
Коментари Харесай

Благоевград отново е домакин на инициативата „Заедно за природата“


На 13 октомври в Благоевград Пиринско и Екопак България се сплотяват в огромна акция за поощряване на разделното събиране на опаковки от бира и преработването им.

В събота от 11:00 ч. на площад „ Македония “ всеки искащ може да върне празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове (независимо от марката) за преработване и против най-малко 10 ще получи еднократно 3 бутилки Пиринско питие.

Инициативата е под наслов „ Заедно за природата “ и се организира за втора поредна година в Благоевград. Тя е част от дълготрайна акция на Пиринско за поощряване на персоналния образец във връзка с околната среда и преимуществата на бирените опаковки за многократна приложимост.

Всички гости ще имат опция да научат изгодите от преработването посредством интерактивни игри, филми и просветителни стратегии в особено построена шатра на Екопак България.

Екипът на Пиринско кани жителите на Благоевград да се включат в „ Заедно за природата “ като донесат оптимален брой празни опаковки от бира, с цел да покажат своята угриженост към опазването на природата. Новото тази година е опцията всеки участник онлайн да стане съпричастен към двете зелени дела, с които Пиринско се свързва в партньорство – възобновяване на указателни туристически табели в Национален парк Пирин и създаване на Градинка на биоразнообразието благодарение на Българско сдружение за отбрана на птиците.

Кампанията е израз на политиката на Пиринско, като част от Карлсберг България, за стабилно развиване и корпоративна обществена отговорност. Тя включва серия от събития в определени градове в страната – София, Благоевград и Шумен, насърчаващи разделното събиране на празни бирени опаковки. По време на акцията през 2017 година над 4000 жители и посетители на София, Шумен и Благоевград предадоха за преработване близо 30 000 бирени опаковки.

Продуктовото портфолио на Карлсберг България включва многообразие от първокласни бири – националните Пиринско питие и Шуменско питие, интернационалните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, френската Kronenbourg Blanc, немската пшеничена бира Erdinger, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко типа хмел, американската Brooklyn Lager с изявен малцов темперамент, както и Birell – бира без алкохол. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – любеница, ябълка, круша и боровинка.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР