На 13 май, петък, приключва последният етап от 25-то издание

...
На 13 май, петък, приключва последният етап от 25-то издание
Коментари Харесай

Националният литературен конкурс Петя Дубарова 2022 се посвещава на 60 години от рождението на поетесата

На 13 май, петък, завършва последният стадий от 25-то издание на Националния книжовен конкурс " Петя Дубарова “, в който на тържествена гала в зала " Петя Дубарова “ на КЦ " Морско казино “, с начало в 18.00 часа, ще бъдат оповестени спечелилите.

От цялата страна дойдоха творбите на 182 участника в разделите лирика и прозаичност. Жури с ръководител писателката Кристин Димитрова и членове - проф. Амелия Личева, Петър Чухов, Мартин Колев и Росен Друмев, излъчи любимците за 2022 година.

По традиция наградените произведения ще бъдат оповестени в сборника " Петя - кей зелен “, който се дава в електронен и книжен вид. Наградите по статут са първо, второ и трето място за лирика и прозаичност, както и по пет поощрения във всеки от разделите. Голямата премия – пластиката " Полет “, направена от Ненчо Русев – по традиция се връчва на едно от двете първи места.

Специални награди на разнообразни културни и просветителни институции – РУО-Бургас, сп. " Море “, Регионална библиотека " Пейо Яворов “, в. " 24 часа “ – още веднъж ще има за най-добре представилите се бургаски деца.

Конкурсът е част от Националния календар за извънучилищна активност към МОН и е гарантиран със стипендии по Наредбата за протекция на деца с изявени способности – възпитаници от 14 до 18 години.

Събитието се осъществя от Община Бургас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР