На 13 май (неделя) от сърцето на София – площад

...
На 13 май (неделя) от сърцето на София – площад
Коментари Харесай

1 500 души ще бягат на полумаратона на София

На 13 май (неделя) от сърцето на София – площад "Св. Александър Невски ", ще стартира първото по рода си спортно събитие, съчетаващо полумаратон, ученическо съревнование по тичане и изложбен панаир. В рамките на неделния ден в столицата ще се проведат по едно и също време първите издания на "Kaufland София Полумаратон " и "RUN4EU " с главен уредник Спортен клуб "Бегач ". Благодарение на атрактивния си формат и разнообразието от дисциплини, дни преди старта събитията към този момент привлякоха близо 1 500 души, които са се записали за тичане на разнообразни дистанции.

Предлагайки старт и край от площад "Св. Александър Невски " и трасе, преминаващо през централни елементи от града, "Kaufland София Полумаратон " дава поръчка да се трансформира в едно от най-масовите надпревари по шосейно тичане на столицата. Дистанциите, по които ще започват всички участници тъкмо в 9:00 ч. сутринта на 13 май, са полумаратон (21,1 км), 10 км и 5 км. Преди старта записаните на 21,1 км ще могат да получат брандирани спортни тениски. Всеки участник, финиширал сполучливо в контролното време, ще получи орден, а за класиралите се на призови места са готови специфични плакети и спомагателни награди от уредниците и сътрудниците на събитието. Дисциплините са подобаващи както за опитни бегачи, по този начин и за начинаещи.

Като част от полумаратона и в границите на честванията за Деня на Европа, на 13 май ще се организира и безплатното съревнование по тичане за възпитаници "RUN4EU ". То се провежда от клуб "Бегач " в партньорство с Представителството на Европейската комисия, Бюрото на Европейския парламент в България и Министерство за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Ученическото съревнование, сходно на "Kaufland София Полумаратон ", също предлага многообразие от дисциплини (600 м, 5 км, 10 км, щафета 4х5км и полумаратон), а награди са планувани за безусловно всички участници. Стартовете на "RUN4EU " от площад "Св. Александър Невски " ще се организират поетапно за другите дистанции в диапазона сред 9:00 и 9:30 ч. Всеки регистриран възпитаник ще може да получи специфична тениска за тичане преди старта, както и орден след финиша. За първите в съответните класирания пък са планувани спомагателни награди.

След старта на ученическото съревнование, сред 10 и 12 ч., още веднъж на площад "Св. Александър Невски ", ще стартират и специфични лекоатлетически игри и провокации. Те се водят от сертифицирани инструктори и са с отворен достъп – безвъзмездни за всички деца и възпитаници.
Състезанията, които към този момент привлякоха вниманието на стотици хора на разнообразни възрасти, в това число и цели фамилии, ще бъдат предхождани от спомагателни интензивности. Започвайки от 12 май (събота) на площад "Св. Александър Невски ", върху повърхност от 150 кв.м., ще се организира и изложбен панаир, част от полумаратона. Той включва разнообразни артикули и услуги, ориентирани към дейния метод на живот и здравословното хранене. Входът за гости е свободен, а изложбените щандове ще са на площада и в неделя.

За деня преди старта на надпреварите (12 май) е планувана и още една приятна изненада по самодейност на "Kaufland България " – "Pasta Party " за всички участници в "Kaufland София Полумаратон ". Партито ще се организира сред 15 и 18 ч. на пл. „ Св. Александър Невски “ и е отворено за всички регистрирани за тичане в другите дисциплини. Зареждащата с сила паста се обезпечава от "Kaufland България " в унисон с традицията измежду бегачите да се употребява богата на въглехидрати храна преди надпревари.

Регистрацията за събитията продължава до 11 май в това число на уеб страницата https://sofiahalfmarathon.com/. За "Kaufland София Полумаратон " таксите са – 14 лева за 5 км, 39 лева за 10 км и 49 лева за полумаратон. За всички възпитаници, участващи в "RUN4EU ", както и за хората над 60-годишна възраст, присъединяване е гратис и се изисква само регистрация на уеб страницата.

Събитията се организират с поддръжката на Столична община и са включени в формалния календар на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР