На 13 май 1917 г. три селски деца виждат обявлението

...
На 13 май 1917 г. три селски деца виждат обявлението
Коментари Харесай

13 май 1917 г. Пророчеството от Фатима

На 13 май 1917 година три селски деца виждат обявлението на Света Дева Мария край градчето Фатима в Португалия. Историята споделя, че в дребното португалско градче Божията майка се явила пред овчарчетата, с цел да им разкрие значими пророчества, които светът би трябвало да чуе.

Според легендата Лусия, е десетгодишна, а братовчедите и Жасинта и Франсишку, са надлежно на девет и на седем, когато Дева Мария им се явява за пръв път покрай местността Кова да Ирия. Необичайното събитие се случва на 13 май 1917 година и по-късно Светата майка се явява пред трите деца на тази дата всеки месец до 13 октомври. Няколко години по-късно Жасинта и Франсишку умират при грипна пандемия, а Лусия става монахиня. Четири десетилетия по-късно явяванията на Дева Мария са приети от Ватикана като Чудесата от Фатима, а градът се е трансформирал в едно от най-светите места за поклонение.

Дева Мария разкрила на пастирчетата пророчества за основни събития на ХХ в., измежду които краят на Първата международна война, началото на Втората международна, възникването и рухването на комунизма. Казват, че една от неразкритите допреди години секрети е била обвързвана с предсказанието за опита за нападение против папа Йоан-Павел Втори, което се случва още веднъж на 13 май, единствено че през 1981 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР