На 13 февруари в Областна администрация – Русе се проведе

...
На 13 февруари в Областна администрация – Русе се проведе
Коментари Харесай

Вече 2 паралелки за петокласници в МГ Баба Тонка в Русе

На 13 февруари в Областна администрация – Русе се организира съвещание на Постоянната комисия по претовареност към Областния съвет за развиване, ръководено от нейния ръководител Валентин Колев зам.-областен шеф.
Обсъдени бяха въпросите, касаещи предложенията за държавен план-прием за образователната 2019/2020 година в VIII клас в неспециализираните профилирани и професионални гимназии, междинните и обединените учебни заведения в региона. Приемът в крайдунавския град е плануван да бъде в 58 паралелки, от които 23 за профилирано образование и 35 за професионално, а за региона надлежно ще бъдат 28 и 43. Бизнесът в Русе интензивно взе участие в планирането на приема и провеждането на ученическите практики.
В МГ „ Баба Тонка “ петокласниците ще аплайват към този момент в две паралелки.
В проекта са включени нови специалности и специалности. В ПГДВА „ Йосиф Вондрак “ ще учат предпазената компетентност „ полиграфия “, която ще е с опция за дуално образование. В ПГПТ „ Атанас Буров “ ще се преподава специалността „ промишлена хармония и дизайн “, която е с предстоящ дефицит и предпазената „ металообработващи машини “. Премиерно в ПГИУ „ Елиас Канети “, след VII клас ще навлизат в дебрите на икономическата информатика.
Сумарно предпазените специалности и тези с предстоящ дефицит са 20, като в предпазените ще образоват 208 възпитаници в 8 паралелки, а в тези с дефицит 234 възпитаници в 9 паралелки. Дуалното образование се планува за 12 специалности в региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР