На 13 февруари се навършват 3 години от смъртта на

...
На 13 февруари се навършват 3 години от смъртта на
Коментари Харесай

Аплодисменти и цветя за Трифон Иванов на Ивайло, 3 години след смъртта му

На 13 февруари се навършват 3 години от гибелта на именития футболист на " Етър " и България Трифон Иванов. Бивши съотборници и почитатели на стоманения бранител се събраха пред паметната плоча на стадион " Ивайло " във Велико Търново, с цел да почетат паметта му.

Трифон почива на 13 февруари 2016 година, откакто бе покосен от солиден инфаркт. С ръкопляскания, едноминутно безмълвие и поднасяне на венци и цветя на благодарност, десетки си спомниха за Туньо, който към този момент рита в небесния тим на великите.

" Спомени доста, като започнеш още от детските ни години с лагерите във Вонеща вода, с бяганията по снеговете, с майтапите, които той обичаше да прави, с остригванията, които треньорите ни вършиха, с цел да ни научат на ред и дисциплинираност. Един спомен – в типично негов жанр, за трето и четвърто място, когато трябваше да тръгнем, ние го чакахме Трифчо, тъй като той още не беше се събудил и станал от чествания, само че го изчакахме и в края на краищата стартира мача с нас ", описа Красимир Балъков.

Трифон Иванов беше огромен човек и другар, описа Игор Бакьов, който беше негов секретар, до момента в който " стоманеният " беше началник на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. " Той ме докара във Футболния съюз, той беше индивидът, който ми отвори вратите към футбола. Не мога да кажа, че е бил началник, той беше като другар. Истински човек, едно огромно сърце. Липсва на безусловно всички ", сподели Игор Бакьов.

Трифон Иванов беше един от най-уважаваните и ценени футболисти от всички почитатели без значение на клубната им принадлежност, единомислещи са ентусиастите.

" Той остана като легенда на българския футбол освен, тъй като имаше положителни футболни триумфи, а тъй като на първо място беше добър човек. Той остана и работи във Велико Търново – градът, който го сътвори като футболист, който го сътвори като персона ", разяснява Пламен Геров от фенклуба на " Етър ".

Ежегодно във Велико Търново се организира детско-юношески шампионат на името на Трифон Иванов, а общината учреди специфична премия в негова памет за най-хубавия млад бранител. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР