На 13 декември е спрян газът за ТЕЦ Варна, собственост

...
На 13 декември е спрян газът за ТЕЦ Варна, собственост
Коментари Харесай

Спряха газа за ТЕЦ-а на Доган по настояване на Булгаргаз

На 13 декември е спрян газът за Топлоелектрическа централа " Варна ", благосъстоятелност на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Това се случва по гледище на " Булгаргаз ", потвърдиха пред oт сдружението. От газовия снабдител обясниха, че сметките на Топлоелектрическа централа " Варна " са запорирани.

Това е ново прекъсване на газоподаването откакто при започване на октомври още веднъж е имало спиране на доставките поради непогасени отговорности на Топлоелектрическа централа " Варна ". Тогава сдружението е платило 10 млн. лв., само че по-късно още веднъж натрупва задължения.
На втора инстанция: Прокуратурата реши да проверява по какъв начин Доган взе Топлоелектрическа централа Варна
След тъжба на Антикорупционния фонд (АКФ) и сенаторът в чешкия парламент Лукаш Вагенкнехт, Апелативна прокуратура София (АП) анулира отк...
Прочети повече
В средата на предишния месец " Булгаргаз " е внесъл в съда иск за запор на сметките на Топлоелектрическа централа " Варна " поради новите отговорности. С решение на съда от 13.12. 2021 година сметките са запорирани и е спряно подаването на газ към електроцентралата.

Пред " 24 часа " някогашният министър на превоза Данаил Папазов, който съставлява Топлоелектрическа централа " Варна ", показва, че централата е спряна от 1 октомври, защото не успявала да изплати сметките си макар високите цени на тока на борсата поради пиковите стойности в цените на газа. По думите му газът не е спрян поради задължения. Той не отхвърля, че централата има отговорности към " Булгаргаз ", само че твърди, че ги погасява. Имало задължения, само че те били оперативни и тецът ги обслужвал.

Изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов удостовери пред медията прекъсването на газа, уточнявайки, че дългът на Топлоелектрическа централа " Варна " е близо 24-25 млн. лева По думите му " не се е случило нищо сензационно и ръководеното от него сдружение дава късмет на всички, даже да са изпаднали в затруднено състояние ".

Припомнете си историята към договорката за Топлоелектрическа централа " Варна ", закупен от Ахмет Доган в края на 2017 година - ТУК!
Чешката Върховна прокуратура проверява продажбата на Топлоелектрическа централа Варна на Ахмед Доган (ВИДЕО)
Върховната прокуратура на Чешката република е инициирала следствие на продажбата от 2017 година на Топлоелектрическа централа Варна, благосъстоятелност на чешката държ...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР