На 13.09.2022 г. (вторник) от 18:30 ч. на сцената на

...
На 13.09.2022 г. (вторник) от 18:30 ч. на сцената на
Коментари Харесай

„Бъди силен и прости” - авторски спектакъл на Диана Каваклийска в читалище Братство

На 13.09.2022 година (вторник) от 18:30 ч. на сцената на читалище „ Братство 1869 ” ще бъде показан авторския театър на Диана Каваклийска „ Бъди мощен и елементарни ” с присъединяване на Диана Каваклийска и Веско Павлов. Събитието е в границите на Втори фестивал „ Сцени на Струма ”, организиращ се от община Кюстендил, читалище „ Братство 1869 “ и Музикална къща „ Престо “.

Вход свободен.

" Бъди мощен и елементарни " е модерна театрална режисура на Диана Каваклийска (псевдоним Диана Кавак), въодушевена от книгата на кюстендилския артист Давид Алфандари „ Когато клоуните плачат “. „ Бъди мощен и елементарни “ споделя необикновената история на двама артисти, останали внезапно без работа и без спектакъл. Тя е актриса с псевдоним Пиеро, той е артист с псевдоним Пешеходец. Двамата се срещат на улицата случайно. Новата действителност ги принуждава да търсят ексцентрични пътища и способи да живеят и да творят. „ Добрият моряк намира постоянно брега “ поддържа оптимизмът им и в последна сметка те го намират.

Диана Каваклийска (Кавак) е родена в Кюстендил, до 6 годишна възраст живее в родния си град, след което се мести в София. Завършва постановка към Висш Институт по Сценични изкуства (Флоренция, Италия). Работи в Рим 20 години като сценичен възпитател, режисьор и актриса. Поставя в влиятелни театри на Рим с отлични мнения от аудитория и рецензия. Снима като режисьор късометражните филми: „ Natura morta ” награден с Наградата на журито на Фано филм фестивал, Италия и „ All’improvviso mi ritrovai barbone “ на фестивала в Белария, Италия.

Васко Павлов е роден в София, приключил ВИТИЗ и е бил учител в НАТФИЗ. Работил е дълги години като артист в Театър „ Сълза и смях “, по-късно на свободна процедура. Един от основателите на Театрална групировка „ Абсурд “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР