На 12 юни почетният председател на ДПС Ахмед Доган е

...
На 12 юни почетният председател на ДПС Ахмед Доган е
Коментари Харесай

"Капитал": Доган регистрира фирма за управление на пристанище

На 12 юни почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е записал като дъщерна компания на Топлоелектрическа централа " Варна " сдружението " Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово ", заяви " Капитал ". Както излиза наяве от името му, то ще ръководи бъдещото комерсиално пристанище, което Доган има намерение да построи на мястото на въглищния терминал на ТЕЦ-а във варненския залив.

За шеф на новата компания е назначен Данаил Папазов, който от 2001 до 2013 година управлява държавното " Пристанище Варна ", а в края на 2017 година купи " Топлоелектрическа централа " Варна " и няколко месеца по-късно трансферира на Доган мажоритарния дял.

Разделянето на активността на централата и пристанището в обособени сдружения е предстоящ ход поради проектите за развиването им, разяснява изданието. Докато Топлоелектрическа централа " Варна " се модернизира и прави поръчки за по-голямо присъединяване в енергийната система на страната, портът " Топлоелектрическа централа Езерово " ще бъде уголемен и съгласно капиталовия проект се кани да изземе бизнеса за 60-70 млн. лева на година с износа на зърно и контейнерите това от " Пристанище Варна ".

За разширението на пристанище " Топлоелектрическа централа Езерово " Доган е купил и един частен терен от " Минстрой холдинг " на Николай Вълканов. Става дума за земя с повърхност 10.5 хиляди кв.м в непосредствена непосредственост до Топлоелектрическа централа " Варна ", която има и изход към Варненското езеро. Сделката е станала още на 17 април 2018 година, като платената от сдружението на Доган цена е единствено 9900 лева или по 94 ст. на кв. м.

Инвестиционно предложение за новото пристанище на Доган включва удължение на кея, отделяне на нови корабни места и увеличение на дълбочината до 12.50 м, което е повече от опциите на държавното " Пристанище Варна ". На сушата също ще бъдат построени нови уреди.

Утре в Топлоелектрическа централа " Варна " има ден на отворените порти за публицисти.

Всичко за новата компания на почетния ръководител на Движение за права и свободи четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР