На 12 януари от 19.00 часа Софийската опера и балет

...
На 12 януари от 19.00 часа Софийската опера и балет
Коментари Харесай

Турандот на 12 януари в Софийската опера

На 12 януари от 19.00 часа Софийската опера и балет ще показа фамозната опера " Турандот " от Пучини. В ролята на принцеса Турандот ще се показа Баясгалан Дашням , известният тенор Камен Чанев ще гостува в ролята на Калаф. Диригент на постановката е Григор Паликаров.

Баясгалан Дашням споделя, че е пяла 120 пъти ролята на Турандот и твърди с възприятие за комизъм, че толкоз е привикнала с нея, че " към този момент се мисли за принцеса ". Певицата е родена в Улан Батор, Монголия. Пристига в България през 1986 година, с цел да учи пеене, а през 1994 година приключва Националната музикална академия " Панчо Владигеров " - в класа на проф. Константин Карапетров. От 2001 година до 2005 година взе участие в майсторските класове на Гена Димитрова. От 2002 година е солистка на Софийската опера и балет. В репертоара й влизат едни от най-тежките сопранови партии: " Турандот ", " Мадам Бътерфлай " и " Тоска " от Пучини, лейди Макбет и Абигейл от " Набуко " на Верди, Сантуца от " Селска чест " на Маскани.

С постановката на Пламен Карталов " Турандот " Софийската опера и балет пожъна голям триумф по време на гастролите си в Япония. Преди 16 години трупата й се показва за първи път в страната на изгряващото слънце с доста красивата режисура на известната опера на Пучини. Тогава в основната роля е великата Гена Димитрова. Затова всяко последващо посещение на Софийската опера в страната на изгряващото слънце е двойно по-голямо предизвикването отново да се отбрани престижа на театъра.

През 2018 година на Софийската опера следва ново огромно предизвикателство. В Япония първият ни оперен спектакъл, с изключение на " Турандот ", ще играе и " Кармен " от Бизе.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР