На 12 септември, понеделник, от 18 часа в Нов театър

...
На 12 септември, понеделник, от 18 часа в Нов театър
Коментари Харесай

Писма и документи на Георги Марков излизат в ново допълнено издание

На 12 септември, понеделник, от 18 часа в " Нов спектакъл " - НДК другари и ценители на творчеството на писателя Георги Марков означават 44 години от гибелта му с представянето на новото модифицирано и допълнено издание на документалната хроника " Аз бях той. Писма и документи за ориста и творчеството на Георги Марков ", което излиза като издание на " Рива ".

" Богатият списък, събран в новото модифицирано и допълнено издание на документалната хроника ще помогне на всички читатели да си отговорят на въпроса кой е Георги Марков ", считат от издателството.

с отровна сачма от сътрудник на тайните служби на комунистическа България на 7 септември 1978 година на моста " Ватерло " в Лондон. Писателят издъхва на 11 септември в лондонската болница " Сейнт Джеймс ". След неговата гибел на Запад излизат неговите " Задочни репортажи за България ". У нас те са оповестени едвам след 10 ноември 1989 година.

Георги Марков е роден на 1 март 1929 година в Княжево. Той е един от най-ярките представители на българската прозаичност от 60-те години на ХХ век. През 1969 година отпътува за Италия на посещаване при брат си Никола. Установява се в Лондон, където стартира работа в Би Би Си и сътрудничи на радио " Дойче Веле " и радио " Свободна Европа ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР