На 12 септември от 10:30 ч. в района на Националния

...
На 12 септември от 10:30 ч. в района на Националния
Коментари Харесай

БЧК с демонстрация за спасяване на множество пострадали след бедствия

На 12 септември от 10:30 ч. в региона на Националния образователен и логистичен център на БЧК (НУЛЦ) и полигона на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в с. Лозен, екипи за дейности при бедствия и рецесии на Българския Червен кръст и на Единната избавителна система на България (ЕСС) ще показват реакция при по едно и също време зародили произшествия на разнообразни местоположения след огромно злополучие и избавяне на голям брой потърпевши, оповестиха от БЧК.

Национално обучение за близо 160 души от доброволните екипи на БЧК за деяние при бедствия и рецесии (ДЕРБАК) се организира от 10 до 14 септември 2019 година в региона на НУЛЦ на БЧК, полигона на Групово дело „ ПБЗН “, с Лозен и бент. Панчарево. Целта е да бъде тествана и надградена способността им за работа на терен при възходящо напрежение и да се усъвършенства координацията и процедурите, употребявани в границите на Европейски Съюз при злополучие от огромен мащаб.

ДЕРБАК на БЧК минават годишно подготвителни учения за повишение на потенциала и готовността за незабавна и съответна реакция по оказване на помощ на потърпевши в бедствена/кризисна обстановка. Усъвършенства се взаимоотношението както сред другите екипи на БЧК, по този начин и с другите виновни институции.

Демонстрацията ще бъде следена от ръководителя и генералния шеф на БЧК акад. Христо Григоров и проф. доктор Красимир Гигов, столичния кмет Йорданка Фандъкова, шефа на Групово дело „ ПБЗН “ гл. комисар Николай Николов, зам.-министъра на младежта и спорта доцент Стоян Андонов, от командира на Сухопътни войски ген. м-р Михаил Попов, шефа на Народно събрание 112 инж. Цветомир Цеков, от полк. Орлин Николов, Център на НАТО по бедствия, кметовете на регион Панчарево и Лозен и други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР