>На 12 октомври фестивалът стартира с прожекция на дългоочаквания нов

...
>На 12 октомври фестивалът стартира с прожекция на дългоочаквания нов
Коментари Харесай

СинеЛибри 2017 ще се проведе във Варна

> На 12 октомври фестивалът започва с прожекция на дълго чакания нов филм на Роман Полански - "ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ ", акомодация на едноименния разказ на Делфин дьо Виган!

Програма на фестивала " СинеЛибри " във Варна:

- 12 октомври - зала "Европа " - 19 ч.
"ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ " - Франция, Белгия, Полша,
2017 год., 110 мин.
Режисьор: Роман Полански
В функциите: Еманюел Сание, Ева Грийн

Писателка изживява сложен интервал, откакто излиза последната й книга. Причината? Една маниакална нейна почитателка... Двете се сприятеляват от ден на ден, до момента в който последователно, от другарка и утешителка, Л. се преобразява в демонична фигура и завладява живота и душата на писателката, стартира да наподобява на нея. Мистерия, съспенс, операции, мистификация, препратки към Стивън Кинг - всичко това е нямало по какъв начин да не притегли вниманието на Роман Полански, който, дружно със сценариста Оливие Асайас, основава замайващ психически трилър.

- 13 октомври - зала "Европа " - 19 ч.
"ДНЕВНИКЪТ НА ЕДНА КАМЕРИЕРКА " - филм на Франция, Белгия,
2015 год., 95 мин.
Режисьор: Беноа Жако
В функциите: Леа Сейду, Венсан Лендон, Клотилд Молет, Доминик Реймон, Жозефин Дерен, Винсент Лакост, Адриана Асти и други

Действието придвижва фена във Франция през XX век. Селестин е камериерка, чиято нова работа я води в богато провинциално имение. Там тя става част от живота на необичайно семейство: господин Робур, неговата щерка и брачна половинка господин Монтей. Селестин бързо научава, че господин Робур е безопасен фетишист, а щерка му - фригидна жена, захласната от фамилното обзавеждане. Пренебрегнатият брачен партньор, господин Монтей, не може да държи ръцете си надалеч от прислужниците. Жозеф, който се грижи за фермата, демонстрира интерес към Селестин, а също и към фашистката идеология... Селестин взема решение да напусне работа, само че покрай имението е осъществено ликвидиране. От наблюдателния взор на младата жена не убягва особеното държание на Жозеф.

- 14 октомври - зала "Европа " - 19 ч.
"СВЕТЛИНА МЕЖДУ ОКЕАНИТЕ " - Англия, Съединени американски щати, Нова Зеландия, 2016 год., 133 мин.
Режисьор: Дерек Сианфранс
В функциите: Алисия Викандер, Майкъл Фасбендер, Рейчъл Уайз, Леон Форд, Бенедикт Харди

След четири години на Западния фронт Том Шербърн се завръща в Австралия и е назначен за надзирател на фара на Янус Рок. Той е единственият жител на този далечен от брега остров и се надява, че усамотението ще го откъсне от кошмарите на войната. Смелата и решителна Изабел, която сама пожелава да показа с Том суровото всекидневие посред океана, е на гроба на мъртвородения им наследник, когато чува бебешки рев. След три безуспешни опита да се снабди с дете, тя взема решение, че е полудяла. Но вълните в действителност са изхвърлили на брега лодка, в която има мъртвец на млад мъж и живо бебе на няколко месеца. Том упорства незабавно да рапортува за случая, само че Изабел го моли да изчака един ден.

" The Light Between Oceans " е акомодация по едноименния разказ на М. Л. Стедман.

- 15 октомври - зала "Европа " - 19 ч.
"ВЕЧЕРЯТА " - филм на Съединени американски щати,
2017 год., 120 мин.
Режисьор: Орен Моверман
В функциите: Ричърд Гиър, Лора Лини, Стив Куган, Ребека Хол, Клои Севини

" Вечерята " е стряскащ, психически нюансиран роман с мирис на криминале, считан за международен феномен и връх в творчеството на Херман Кох. Режисьорът Орен Муверман пресъздава брилянтно романа на огромния екран, а пред фена увисва въпросът за отговорността, която родителите носят за действията на своите деца. Филмът ще достави приятност на всеки, който се вълнува от истории за разпада на сигурността и комфорта в фамилиите от междинната класа, по табиет маскиращи проблемите си с обноски на благоприличието.

- 16 октомври - зала "Европа " - 19 ч.
"СЛУГИНЯТА " - филм на Южна Корея,
2016 год., 144 мин.
Режисьор: Парк Чан-Уук
В функциите: Ха Юнг-уо, Ким Мин-хее, Джо Джин-уоонг и Ким Тае Ри

Сук Хи е тийнейджърка, препитаваща се като крадла - сръчна, ловка и дръзка. Живее в нещо като незаконна комуна, ръководена с желязна ръка от Мадам, безскрупулна и изобретателна жена, която продава бебета на бездетни японци. Един самонадеян измамник и картоиграч на име Фудживара, сподвижник на Мадам в незаконните действия, " ангажира краткотрайно " Сук Хи да работи като прислужница при лукавия Кузуки наследил от жена си голямо имение, той има намерение да се ожени за храненицата си Хидеко. Фудживара, нает от чичото новобогаташ да фалшифицира антични книги, желае да отмъкне богатата госпожица, да вземе парите и да я вкара в лудница. За задачата му е нужен приближен човек, който да манипулира неопитната, саможива и лековерна Хидеко. Нищо не е такова, каквото наподобява в началото, действителността прелива от изненади, всеки крие секрети и самоличности, сексът е ексцесия, а насилието е всекидневие.
По " Крадлата " на Сара Уотърс е основан един от най-интригуващите и екстравагантни филми на 2016-та, дело на обещаващия корейски режисьор Парк Чан Уук, притежател на награди от кинофестивала в Кан.

- 17 октомври - зала "Европа " - 19 ч.
"БУНТОВНИК В РЪЖТА " - Съединени американски щати
2017 год., 106 мин.
Режисьор: Дани Стронг
В функциите: Зоуи Дойч, Никълъс Холт, Кевин Спейси, Хоуп Дейвис, Ериг Богосян

Идеята на екранизацията е да ни води в света на именития и прочут с потайността си публицист, както и да опише за основаването на емблематичното му произведение " Спасителят в ръжта ". Зрителят ще научи повече за неспокойната му младост, за присъединяване му на фронта по време на Втората международна война, за любовта му с Уна О'Нийл, която по-късно се омъжва за Чарли Чаплин. А също за приемането на загубата, за отхвърлянето му от авторитетното издание " Ню Йоркър ", за писателския му блокаж, породен от посттравматично разстройство, довело до духовно събуждане. Джеръм Селинджър си отива от този свят през януари 2010 година в своя дом в щата Ню Хемпшир, на 92-годишна възраст. В последните десетилетия писателят живее насаме, изрично отхвърля да дава изявленията и да поддържа връзка с многочислените си фенове. Стронг е прочут като основател и сценарист на известния сериал " Империя ", както и на филми като " Иконом на седем президенти ", двете елементи на " Игрите на глада " и други

- 18 октомври, зала "Европа " от 19 ч. - "Предчувствие за край "
"ПРЕДЧУВСТВИЕ ЗА КРАЙ " - филм на Англия,
2016 год., 108 мин.
Режисьор: Ритеж Батра
В функциите: Шарлот Рамплинг, Мишел Докъри, Емили Мортимър, Джим Броудбент

"ПРЕДЧУВСТВИЕ ЗА КРАЙ " е екранизация по едноименния разказ на Джулиет Барнс, публикуван у нас през 2012 год. Изтъкан от препратки към предишното и парченца настояще, филмът споделя история за обич и другарство и за своеволията на паметта, която поправя и даже изличава някои мемоари... Един мъж, преследван от призраците на предишното, ненадейно се снабдява с мистериозно завещание, което го принуждава да премисли обстановката в живота си.

- 19 октомври - зала "Европа " - 19 ч.
"ИЗМАМЕНИТЕ " - филм на Съединени американски щати,
2017 год., 93 мин.
Режисьор: София Копола
В функциите: Никол Кидман, Колин Фарел, Ел Фанинг, Кирстен Дънст

Оригиналната история е учредена на романа на Томас Кулинан "A Painted Devil ".
" Измамените " пресъздава готическата атмосфера на едноименния разказ и е дело на София Копола, чиито творби се радват на екстаз от страна на рецензията и публиката. За киноадаптацията по романа на Томас Кълинан тази година тя завоюва премията за най-хубав режисьор от Международния кинофестивал в Кан.
Действието се развива по време на Гражданската война в девически интернат в Луизиана. Младите дами в пансиона приютяват ранен противников боец. Докато му обезпечават леговище и поставят грижи за раните му, пансионът се изпълва със полово напрежение и рискови съперничества, а рухването на табутата провокира непредвидена поредност от събития.

- 20 октомври - зала "Европа " - 19 ч.
"ИЗГУБЕНИЯТ ГРАД Z " - филм на Съединени американски щати,
2016 год., 141 мин.
Режисьор: Джеймс Грей
В функциите: Чарли Хънам, Том Холанд, Сиена Милър, Робърт Патинсън, Едуард Ашли

Филмът споделя историята за английския откривател Пърси Фосет (Чарли Хънам), който пътува в Амазония в зората на XX век и открива доказателства за непозната досега, напреднала цивилизация, която евентуално в миналото е обитавала региона. Пренебрегвайки присмеха на научните организации, считащи локалното население за " диваци ", твърдо решеният Фосет, подкрепян от брачната половинка си, сина си и своя асистент, се завръща още веднъж и още веднъж в джунглата в опит да потвърди теорията си, до момента в който не изчезва мистериозно. Една същинска история за смелостта и пристрастеността, разказана в класическия жанр на Джеймс Грей. Разтърсваща респект към изследователския дух и борбения до маниакалност приключенец. Снимките са осъществени през август - октомври 2015 година в Северна Ирландия и Колумбия.
Филмът е основан на " Изгубеният свят " на Артър Конан Дойл.

- 21 октомври - зала "Европа " - 19 ч.
"ФОРТУНАТА " - филм на Италия,
2017 год., 103 мин.
Режисьор: Серджо Кастелито
В функциите: Джасмин Тринка, Стефано Акорси, Емануела Аурици, Алесандро Борги, Едоардо Пеше, Хана Шигула

"ФОРТУНАТА " споделя за живота на една майка с несполучлив брак зад себе си, която всеки ден се бори да реализира фантазията си: да има личен салон за хубост, да надделее над ориста си и да завоюва своята самостоятелност и право на благополучие.

- 22 октомври - зала "Европа " - 19 ч.
"БРАТОВЧЕДКА МИ РЕЙЧЪЛ " - премиерен филм на Съединени американски щати, Англия, 2017 год., 106 мин.
Режисьор: Роджър Мичел
В функциите: Рейчъл Уайз, Сам Клафлин, Холидей Грейнджър, Йън Глен, Андрю Нот, Попи Лий Фрайър

"БРАТОВЧЕДКА МИ РЕЙЧЪЛ " е тъмен романс, който се развива на фона на възмездие. Млад англичанин желае да получи отмъщение от своята красива, мистериозна братовчедка, смятайки че тя е умъртвила покровителя му. Но възприятията стават по-особени, когато той попада под въздействието на нейния магнетичен сексапил.

Билетите са в продажба!

Цени на билетите: 8 лева, понижение за учащи и пенсионери - 6 лева
Билетен център на ФКЦ-Варна: тел. 052/685-214, РВ 10-21 ч.
Онлайн продажба на билети: www.fccvarna.bg
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР