На 12 октомври, Деня на българската община, д-р Мадлена Бояджиева,

...
На 12 октомври, Деня на българската община, д-р Мадлена Бояджиева,
Коментари Харесай

За пореден път в Тетевен отбелязаха Арт пленер Вила Червен

На 12 октомври, Деня на българската община, доктор Мадлена Бояджиева, кмет на Община Тетевен, участва на откриването на галерия с произведения, направени по време на Арт пленер " Вила Червен " 2018 " Есенни миражи ". Ръководството на Община Тетевен с изключение на с осъществяването си на главните си действия като орган на локалната власт, поддържа и взе участие в организирането на разнообразни културни и спортни мероприятия, оповестиха от пресцентъра на Общината.
Част от творбите, които бяха показани на изложбата в художествената изложба при НЧ „ Съгласие - 1869 година “, бяха направени от детски ръце с доста усмивки, като децата от НУ " Хаджи Генчо " от Тетевен твориха с интерес и неспокойствие. Те имаха опцията на 10 и 11 октомври в салона на Община Тетевен, да се допрян до разнообразни текстилни техники, които се учат в Националната художествената академия.
В Арт пленер " Вила Червен " 2018 " Есенни миражи " бяха показани три техники. Първата бе ръчна хартия, презентирана от Адела Горанова. Става дума за рециклирана хартиена каша. Втората техника бе рисувана коприна, показана от Лора Динева. Третата техника бе изсъхнало плъстене с вълна, показана от Даяна Прокопова. Тези текстилни техники са употребявани и открити още от древността и намират приложимост и в наши дни. Днес се употребяват най-вече като изразно средство в текстилното изкуство.
Събитието бе проведено за трета поредна година. Участници в пленера бяха проф. Вихрони Попнеделев, завеждащ Катедра " Текстил, изкуство и дизайн " в Национална худовествена академия, доцент доктор Вержиния Маркарова – учител в Катедрата, и Росен Тошев – старши учител " Живопис ", в Катедра " Керамика ".
Организатори на събитието бяха Община Тетевен и вила Червен Тетевен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР