На 12 ноември, в „Канев център“, се състоя тържество за

...
На 12 ноември, в „Канев център“, се състоя тържество за
Коментари Харесай

Русенската Алма матер чества патронния си празник

На 12 ноември, в „ Канев център “, се състоя празненство за Деня на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ и неговата 73-та годишнина. Сред гостите бяха народни представители, регионалният шеф на Област Русе Галин Григоров, дружно със своите заместници Валентин Колев и Свилен Иванов, регионалният шеф на Област Видин Албена Георгиева, зам.-кметът по европейско развиване в Община Русе доктор Страхил Карапчански, кметът на Община Видин инж. Огнян Ценков, изпълнителният шеф на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, както и представители на бизнеса, институциите и неправителствени организации.
Д-р Карапчански насочи приветствия към аудиторията и връчи на ректора на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев приветствен адрес от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, в който се споделя: „ Използвам този прелестен мотив, с цел да изкажа уважението си към Вас за дългогодишния Ви принос към развиването на Русенския университет. Несъмнено, Вие успявате да запазите статута му на един от най-хубавите университети в България, като в същото време с това модернизирате преподавателските способи и материалната база, което прави Университета още по-предпочитан измежду младите бъдещи висшисти “.
Областният шеф Григоров означи, че Русенският университет е съдействал доста за развиването на района, както и че образователното заведение е център на образованието за Северна България. „ Вземайки образец от Русенския университет, би трябвало дружно да се борим Русе да бъде бъдещия център на един нов Дунавски район “, добави губернатора.
На събитието бяха връчени грамоти и награди. Защитилите просветителната степен „ лекар “ получиха дипломите си на церемонията. Вокална група „ Слънце “ с началник Наталия Константинова се погрижи за положителното въодушевление на гостите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР