На 12 май светът отбелязва Деня на сестринството. По повод

...
На 12 май светът отбелязва Деня на сестринството. По повод
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски със специален поздрав за празника на медицинските сестри

На 12 май светът отбелязва Деня на сестринството. По мотив празника началникът на ВМА и началник на Националния щаб за битка с ковид генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски поздрави всички медицински сестри.
„ В края на предходната година СЗО дефинира 2020-а за Световна година на здравната сестра и акушерката, отбелязвайки 200 години от рождението на Флоранс Найтингейл, която се счита за учредител на актуалното сестринство. Тя е вярвала, че Бог ѝ е дал призванието да е здравна сестра. Става известна с нейната пионерска работа в региона на здравната грижа, предоставяна от сестри по време на Кримската война “, показва той.
Затова и ние във ВМА постоянно означаваме този ден с особена респект към нейното дело и същинската гражданска война, която прави при обгрижването на ранените бойци, добави ген. Мутафчийски.
„ И различен път съм казвал, че медицинските сестри са гръбнака на всяко лечебно заведение. Вашата активност е не по-малко значима от тази на лекарите. Доказвате го и в актуалната изключителна обстановка, в която във фокуса на вниманието ни са и незаменимите сестрински грижи “, уточни той.
„ Доказвате го всеки ден – в операционната, в отделението, в кабинета, в лабораторията, край леглото на болните. Кураж, познания, умения и сърце се желаят, с цел да облекчиш страданието в моментите на най-голяма болежка и да вдъхнеш вяра там, където са се настанили отчаянието и страхът “, сподели още началникът на ВМА и началник на Националния щаб за битка с ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР