На 12 май е Международният ден на сестринството. По този

...
На 12 май е Международният ден на сестринството. По този
Коментари Харесай

Генерала поздрави медицинските сестри с празника им

На 12 май е Международният ден на сестринството. По този мотив шефът на ВМА и началник на Оперативния щаб за битка с ковид ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски поздрави всички медицински сестри.

Той напомня, че СЗО е определило 2020-а за Световна година на здравната сестра и акушерката. Поводът е 200 години от рождението на Флоранс Найтингейл - учредител на актуалното сестринство.

„ И различен път съм казвал, че медицинските сестри са гръбнака на всяко лечебно заведение. Вашата активност е не по-малко значима от тази на лекарите. Доказвате го и в актуалната изключителна обстановка, в която във фокуса на вниманието ни са и незаменимите сестрински грижи. Доказвате го всеки ден – в операционната, в отделението, в кабинета, в лабораторията, край леглото на болните. Кураж, познания, умения и сърце се желаят, с цел да облекчиш страданието в моментите на най-голяма болежка и да вдъхнеш вяра там, където са се настанили отчаянието и страхът ”, написа още ген.-майор Мутафчийски.

„ Колеги, благодаря Ви за напъните, за високия професионализъм и отдадеността, с която се грижите за нашите пациенти. Радвам се, че работя с Вас. Честит празник и бъдете здрави! ”, приключва ръководителят на Оперативния щаб.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР