На 12 и 13 май България ще стане третата държава

...
На 12 и 13 май България ще стане третата държава
Коментари Харесай

През май България става един от центровете за Зелена Мода“

На 12 и 13 май България ще стане третата страна в Европа, в която ще се организира огромно събитие, което пробва да помири модата с екологията. В него ще вземат участие фешън дизайнери от България, Казахстан, Франция, Англия и доста други. Работният език на събитието ще е " екологичният ".

Нека да превърнем България в един от центровете за „ Зелена Мода “ и да използван концепциите на Sofia Green Fashion Days, прозовава Наталия Абилдина, журналистка от Казахстан, която от три години живее в България.

„ Миналата пролет взех решение да употребявам всичките си 15 години опит в стилната публицистика, с цел да осъществявам безспорна нова и неповторима концепция Sofia Green Fashion Days и да разпространявам новата наклонност в модата - екологичната. Така се роди и концепцията за Sofia Green Fashion Days, която напълно беше основана с огромен възторг. Като цяло, София влезе в историята като трети град, където се организира такова събитие. Инициативата  беше приветствана от кмета на София госпожа Фандъкова. На едно място бяха събрани хора - производители и дизайнери, които държат на здравословния метод на живот, консуматори на био-козметика, органична храна, облекла направени от органични и възобновими материали “, показа в изявление за „ Преди всички “ Албидина.

Тя прикани да се премисли отношението към околната среда и да се спре безотговорното хабене и потребление на естествените запаси.

„ Сега би трябвало да стартираме да опазваме природата и да „ заговорим “ на екологичен език. За благополучие това е интернационален език и участниците ни от чужбина са доказателство за това. Миналата година посрещнахме посетители от Англия, Индия, Иран, Армения, Казахстан и Украйна. Те показаха артикули от органически памук, еко кожа, юта, изкуствена кожа, променено облекло и напълно ново чувство за тях. Художник от Казахстан донесе картини, рисувани върху вестници, отново чисто еко-изкуство. Българските участници демонстрираха огромен капацитет в тази област и този път ще имаме още повече изненади! “.
В звуковия файл можете да чуете цялото изявление на Славена Илиева с Наталия Абилдина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР