На 12 и 13 декември 2019 г. Районна прокуратура–Перник и

...
На 12 и 13 декември 2019 г. Районна прокуратура–Перник и
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура: Има данни за безстопанственост при водната криза в Перник

На 12 и 13 декември 2019 година Районна прокуратура–Перник и Окръжна прокуратура–Перник внесоха в Специализираната прокуратура материалите от завършили техни предварителни инспекции по реда на надзора за правда за изясняване на аргументите, довели до режим на водоснабдяването от язовир „ Студена “. Това оповестиха от Специализираната прокуратура.
Проверките са формирани, откакто двете прокуратури се самосезираха, на съображение на високия публичен и медиен интерес към рецесията с водоснабдяването на града. Окръжна прокуратура-Перник е поискала от Министерството на Регионалното развиване и благоустройство и Министерството на околната среда и водите отговори на въпроси, изясняващи фактическата конюнктура, довела до рецесия във водоснабдяването. Районна прокуратура- Перник с две преписки е назначила инспекции във „ ВиК-Перник “ ООД, КметствоПерник, Областен шеф и Басейнова дирекция-Западнобеломорски басейн в Благоевград.
След обобщаване на събраните доказателства Районната прокуратура в Перник е установила, че са налице данни за вероятно осъществени занемареност и закононарушения по работа от страна на длъжностни лица от Министерството на Регионалното развиване и благоустройство и Министерството на околната среда и водите на Република България. Анализът на събраните данни от предварителната инспекция на Окръжна прокуратура-Перник сочи, че са налице задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане за занемареност. Предстои прокурор от Специализираната прокуратура да се запознае с предоставените материали и да реши основанията за формиране на досъдебно произвеждане против възможни отговорни длъжностни лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР