На 12 февруари 2007 г. Ангелов е задържан от двама

...
На 12 февруари 2007 г. Ангелов е задържан от двама
Коментари Харесай

Росен Ангелов Е Мъртъв, Но Току-Що Призракът Му Разтресе Мощно Държавата! Ето Кой Пусна Изверга! Кръвта На Шестимата Е На Ръцете На

На 12 февруари 2007 година Ангелов е арестуван от двама служители на реда сега, в който се гаври с детето в къща в село Луково - същото, край което в този момент бе открит трупът му.

Разследващите незабавно откриват, че той към този момент е осъждан два пъти - за кражба и обезчестяване. По първата присъда е оправдан по право, а по втората условно предварително освободен.

Въпреки досието му и тежкото закононарушение против малолетно дете, откакто изтича 24-часовият период на полицейския арест, Ангелов е освободен с най-леката мярка за неотклонение - " подписка ", заяви уеб сайтът " Правен свят ", който е получил достъп до всички материали по делото, съхранени в Софийския областен съд.

От тях е видно, че на 13 февруари 2007 година дознател Бойка Асенова от полицейското ръководство в Своге постанова на Ангелов " подписка ". На 11 октомври същата година дознателят удостоверява същата мярка, за което Ангелов собственоръчно се подписва.

Дознанието против педофила е завършено и той е предаден на съд, а повдигнатото против него обвиняване планува " отнемане от независимост " от 5 до 20 година Обвинителният акт е подписан от прокурор Даниела Врачева, която обаче, макар тежестта на обвиняването, не желае изменение на мярката му за неотклонение.

Първото съвещание пред Софийския областен съд е планувано за 12 септември 2008 година, на което Ангелов не се явява. То е отсрочено за 19 ноември 2008 година, когато той отново не е там. Адвокатката му Цветелина Иванова показва болничен лист, че той е с " изкълчване на глезена на десния крайник ", което става мотив за следващото отсрочване.

На това правосъдно съвещание за първи и финален път в целия правосъден развой против Ангелов, има искане за изменение на мярката му за неотклонение в " задържане под стража ". Съдия Калинка Георгиева обаче отхвърля настояването на прокурора. Тя обаче постанова 500 лв. санкция на подсъдимия и на идващото съвещание - 21 януари 2009 година, той се явява. По-късно обаче още веднъж отсъства, като този път извинителната диагноза е " хипертония ".

На 13 май 2009 година Росен Ангелов е наказан на 8 години отнемане от независимост, само че съдът не променя мярката му за неотклонение.

На 10 юли присъдата е доказана и на втора инстанция, само че и този път той остава на независимост с мярка " подписка " и даже още веднъж апелира присъдата си.

На 22 декември същата година обаче и Върховният касационен съд я удостоверява. Окончателно.

Росен Ангелов, прочут като Горския човек, обаче се укрива и по този начин и не излежава присъдата си. Успява даже да избяга в чужбина, където живее години. Има данни даже, че е бил част от френския легион. Връща се преди към година и най-вероятно и до момента щеше да е на независимост, в случай че не беше шесторното ликвидиране в Нови Искър.
Tags: ОЩЕ ЗА МАСОВОТО УБИЙСТВО В НОВИ ИСКЪР
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР