На 12 декември Япония избра китайската буква за бедствие като

...
На 12 декември Япония избра китайската буква за бедствие като
Коментари Харесай

Бедствие е символът на Япония за 2018 г.

На 12 декември Япония избра китайската писмен знак за " злополучие " като " определящ знак " за 2018 година, година, през която страната беше наранена от смъртоносни наводнения, трусове и стихии.
Японски телевизионни станции излъчиха церемонията онлайн. Сейхан Мори, основният духовник на античния храм Киомидзу в Киото, изписа признака на голям бял лист хартия с напоена с мастило калиграфска четка.
" Много хора претърпяха опасност от естествени бедствия като трусове, пороен дъжд, тайфуни и горещи талази ", съобщи в прессъобщение Японската фондация за изпитване на качества за канджи, която провежда събитието.
В края на всяка година необятната общност гласоподава за китайски знак, който съгласно тях въплъщава основните вести и събития от предходните 12 месеца.
Общо 20 858 души от 193 214 участници избраха признака " злополучие ".
Страната беше наранена от серия от естествени бедствия през 2018 година, които започнаха с всеобщи наводнения в западните райони, които убиха над 200 души, напомня БГНЕС.
Също по този начин Страната на изгряващото слънце беше наранена от ураган, който наводни огромно интернационално летище и земетресение на север, което провокира свлачища и унищожи снабдителни линии.
При невиждана гореща вълна през лятото починаха 150 души и 80 000 постъпиха в лечебни заведения.
За знак на предходната година японците избраха „ Север “, откакто Северна Кория изстреля редица ракети. 2016 година беше „ Злато “, с което се означи триумфът на японски спортисти на олимпиадата в Рио.
Китайската книжовност канджи е необятно употребена в Япония наред с други писмености.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР