На 12 декември строителите ще изкарат 1000 машини строителна техника

...
На 12 декември строителите ще изкарат 1000 машини строителна техника
Коментари Харесай

Строители блокират „Цариградско шосе“ с 1000 машини

На 12 декември строителите ще изкарат 1000 машини строителна техника по време на мирна проява. Събрана е подписка, под която са се разписали 53 000 души. Това съобщи ръководителят на УС на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев.

Камарата на строителите в България ще желае срещи с президента, премиера, ръководителя на Народното събрание и депутати поради обвиняванията през последните месеци за некачествено строителство и нагласени публични поръчки.

Мирният митинг с разполагането на техниката ще се организира на " Цариградско шосе " от 7:00 до 12:30 часа в посока Врана. Целта на маршрута е да не се пречи на естествения трафик в централната градска част. Подписката ще бъде импортирана в Народното събрание в 9:30, а по-късно ще има срещи в Министерския съвет и при президента, прецизираха от камарата.

Подписката цели прекъсване на потреблението на отрасъл за политически цели. " Искаме системност и предвидимост за развиване на бранша в дълготраен проект. Ние не сме молили изрично, с изключение на за поддръжка на сектора. Хората, които сега ни нападат са Българска социалистическа партия ", безапелационен е Терзиев, като се имаше поради импортираното писмо в АПИ от депутати от левицата, отпред с Елена Йончева, в което се желае инспекция на инфраструктурни градежи.

" Нашето предпочитание е тези срещи, очи в очи с българската страна и общност, да опровергаем всички внушения и недоказани изказвания. Ще изразим безапелационното си противоречие с такава агитация и потреблението на ориста на над 250 хиляди строители и техните фамилии за трупане на политически дивиденти.

Според сектора през идващия програмен интервал се чака асимилиране сред 12-15 милиарда евро. Няма компания в Европа, която да не желае да взе участие в разпределението на тази баница. Но, повярвайте ми, българските компании отново ще строят в консорциуми и отсега нататък. Да сте виждали немски строители, идват единствено като консултанти. Строителният ни бизнес ще бъде спънка за западните компании. Това е главната офанзива “, уверени са от сдружението.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР