На 12 декември жител на столицата потърсил помощ в полицията,

...
На 12 декември жител на столицата потърсил помощ в полицията,
Коментари Харесай

Трима рецидивисти отвлякоха мъж пред дома му в София

На 12 декември гражданин на столицата потърсил помощ в полицията, откакто бил ограбен и похитен, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Потърпевшият разказал, че към 19.30 часа, до момента в който паркирал персоналния си автомобил "БМВ " пред жилището си, бил атакуван от трима непознати. Заплашили го с револвер, привели го в безпомощно положение, завързали го, лишили мъжката му чанта с пари, документи, часовник, ключове от вкъщи му и други движимости. Качили го в техния автомобил, паркиран наоколо. Докато един от нападателите го пазел, другите двама влезнали в жилището му с отнетите ключове, откъдето отмъкнали куфар, часовници и пари. Върнали се на паркинга и един от мъжете потеглил с колата на потърпевшия в незнайна посока. Вторият се качил при тях с "пазача му " и също потеглил. Малко по-късно нападателите изоставили жертвата си на пътя при с. Казичене. Случайно преминаващ с автомобил мъж го видял и се е отзовал на молбата му да потърсят полиция.

Светкавично стартирали оперативно- издирвателни и процесуално- следствени дейности от екипи на Столична дирекция на вътрешните работи. В рамките на следствието били открити и арестувани причинителите на закононарушението - трима мъже на 27, 38 и 45 години, престъпно проявени и осъждани. Установено е, че двама от тях живеели на територията на столицата без адресна регистрация. След отчет на събраните материали в Софийска градска прокуратура тримата са привлечени като обвинени за закононарушения по член 199 и 142 от Наказателен кодекс. Наложени са им ограничения за неотклонение "задържане под стража " за период до 72 часа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР